FOs och WIPs/ FO’s and WIP’s

Ni är alla hjärtligt välkomna till dagens Visa och Berätta där det redovisas inte mindre än 2 FOs och 4(!) WIPs. Dessutom en liten redan utdelad julklapp som nästan går in under beteckningen FO.

Very weolcome to today’s Show and Tell, where I show no less than 2 FO’s and 4(!) WIP’s. Also a small christmas present, that’s already given away, almost an FO.

Img_0213
Detta bokmärke är stickat för länge sedan, men färdigställdes när jag behövde en julklapp till Arbetsplatsens Julfest som gick av stapeln i fredags. Silkegarn i spetsstickning på framsidan, som synes, och på baksidan är det skinn. Mottagaren verkade nöjd, men detta kunde inte undersökas till fullo, emedan julklapparna skulle vara hemliga (och lottades ut).

This bookmark is knitted long ago, but was ready made when I needed a christmas present on Friday, for Workplace Christmas Party. Silk lace knitting in the front, as seen, and leather in the back. The receiver seemed happy, but I couldn’t investigate it more, since the presents were supposed to be secret (and given by lottery).

Img_0214
Img_0220

Detta är Hedera. Ett trevligt sockmönster som inte blev mindre trevligt av att det stickades i Socks that Rock, sockgarnernas RollsRoyce. Jag läste om detta garn och kände ett stort behov av att prova, och det är det absolut trevligaste sockgarn jag någonsin provat! Det är inte billigt, men ACK! så underbart.

This is Hedera. A really nice sock pattern, no less nice by knitting it in Socks that Rock, the RollsRoyce of sock yarns. When I read about it I just had to try it and it’s the best sock yarn I’ve knitted with. It’s not cheap, but OH! so wonderful!

Img_0216

Det här är allt ni får se av mina sockor i Colinette Jitterbug. De ska nämligen skickas in till Sticka! för eventuellt deltagande i en sockbok. Detta garnet går inte heller av för hackor.

This is all you’re going to see of my socks in Colinette Jitterbug. That’s because they’re going to be sent to Sticka!, and possibly be published in their sock book. This yarn is as yummy as STR.

Img_0175_1

Och så lite WIPs. En kofta i Jaeger Shetland Aran….. flätor blir det, och det är min egen design, men jag vet inte riktigt hur det ska bli, så därför får ni se nederdelen på ärmen som ialla fall är klar.

And then the WIP’s.
A cardigan in Jaeger Shetland Aran. Cables and my own design, but the idea isn’t totally clear so all you can see is the bottom part of the sleeve.

Img_0217  Img_0218

Sockar är alltid bra projekt, små och behändiga. Det här är en grundsocka (efter eget huvud) och en Bayerische sock av Eunny Jang. Den kvinnan är också ett geni. Titta bara på hennes tröja i IK…. Jag fick förresten IK till slut!

Socks are very good projects, small and portable. This is one standard sock (of my own choosing) and Eunny Jangs Bayerische sock. What a clever woman! Just look at her sweater in IK winter. I finally got my IK on Thursday, sometimes it just take ages!

Img_0219

Och det här är en färosjal, i ett högst o-färöiskt garn. All over Lace Faroese Shawl i Champagne från Grignasco(merino och silke). Allt för att delta i FärösjalKal.

And this is a faroese shawl in a non faroese yarn. All over Lace Faroese Shawl in Champagne from Grignasco(merino and silk). There’s a Swedish faroese shawl KAL going on.

1 Kommentar

  1. EGJ
    26 december, 2006

    Väldigt fina Hedera (och övriga FOs också)! Beställde du Socks that Rock direkt från USA eller går det att få tag på i någon svensk butik? Har länge velat prova det garnet också… Förresten: det var lite svårt att kommentera här eftersom det verkar som att du har en ”hängande” a-tagg, dvs en som inte stängts? Det gör att varje gång jag klickar i kommentarboxen för att börja skriva så skickas jag iväg till en annan sida (Nordic Knitblogs medlemslista, verkade det som). Lyckades till slut ta mig till boxen genom att tabba mig fram. Iaf, kom hit via Nordic Knitblogs för att hälsa på de övriga medlemmarna så sakteliga. God fortsättning och gott nytt stickår!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top