Blött och blåsigt i Danmark

Vi har varit på festival i Danmark. Som tur var det inte i det leriga Roskilde, utan i det mindre leriga, men lika blöta, Skagen. På toppen av Danmark regnar det tydligen minst i hela Danmark, men det märkte vi inte av, 3 av våra 4 dagar var väldigt blöta. Ibland är det bra att man har hunnit bli medelålders och bekväm av sig, för vi sov på hotell och i hytte. Inget tält, tack och lov!

Det handlade mest om att sova, äta och lyssna på musik, men vi hann med några garnaffärs-besök också (till sambons stora förtvivlan).

Img_0637
I Tversted, Bindslev ligger Marianne Isagers sommaraffär, där Marianne och hennes dotter Helga själva står i affären. En del uppstickat, många pärmar med mönster (egna och andras), och (just i år) lite japanskt hantverk. En typiskt nordisk affär om det nu finns sådana, höga fönster, sparsmakad inredning, ljusa färger.
Img_0638
Garnerna ligger i hyllan som är bakom disken, så det finns inte så mycket att klämma på om man inte frågar. Några korgar med olika garner fanns utspridda i lokalen, så man behöver inte få abstinens på garnklappandet även om man inte vill be någon ta fram garn. De säljer Tvinni/Spinni och Isagers egna garner. Just nu fanns det lite från Habu textiles också, och 2 bomullsnystan fick slinka med i påsen hem, tillsammans med 2 nystan Höjlandsgarn.
Img_0663
Rosa, såklart!

De sålde också den lyxigaste rundstickan jag någonsin sett, Colonial needles, rosenträ och gummi. Med ett pris på 250 DKK per styck så kunde inte ens jag rättfärdiga köpet av en inför mig själv. Jag är ju annars inte känd för att stå emot stick-lyx.


I Hjörring, på Östergade 48 ligger Strikkestuen (jag hittar ingen websida till just den här Strikkestuen, däremot till en annan).

Img_0641 En ganska mysig garnaffär av lite vanligare sort, men med bra sortiment. Noro, Garnstudio, GGH, Kauni och Karen Noe var lite av det jag såg. Här blev det Kaunigarn för hela slanten, en härva flerfärgad och ett nystan. Rosa toner igen (näe, jag är väl inte alls inne på rosa?).

Img_0662

Och i Skagen fanns en butik som heter Töjcentret, med tyger och garner i en salig blandning. Här gjorde jag bara ett ytterst raskt besök, eftersom de skulle stänga, men jag gick därifrån med ett nystan Trekking XXL (sockgarn som jag aldrig provat) och 2 härvor turkosgrön mohair.

Img_0661
Kolla! Inte rosa!

Ett enda köp till gjorde jag, och det var inte garn:

Img_0660
En Oilily väska. Den är visst också rosa…… Sambon klassificerar denna som en barnväska, men jag är löjligt förtjust i den här glada, blommiga, ROSA väskan.

Sista dagen i Danmark regnade det faktiskt inte och vi lekte turister och tittade på Den Tilsandede Kirke och Grenen (där en Bollywood-inspelning verkade äga rum). På de dryga 10 minuter vi var där så kröp det in sand i fickorna på mig, jag undrar hur damen i röda skynket såg ut efter en stund. Det var rena blästringen pga blåsten!

Img_0647  Img_0649
Img_0650

1 Kommentar

  1. Monica
    21 juli, 2007

    Tack för bra tips, vi älskar Skagen!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top