Spinnresultat och spinnhemlis

Först till min spinnhemlis: I högerkanten finns en länk till frågorna som jag har svarat på. Jag ser fram emot detta, det ska bli kul!

Så över till lite resultat.
Jag har spunnit merino, rosa och brun. 100 g resulterade i 200 meter 2-trådigt garn, och jag måste säga att jag faktiskt är ganska nöjd med det här!
Den förra merinon jag spann blev så lös, så den här ville jag tvinna lite hårdare, och jag lyckades i stort sett med det. Jag är djupt imponerad av mig själv, det blev ungefär som jag hade tänkt mig. Uppenbarligen har jag lärt mig något.

Img_1114
Img_1113

Och att härva garnet gick som en dans med min finurliga härvel. Den ingick i köpet när jag skaffade den lilla spinnrocken för nåt (några?) år sedan. Tyvärr har den inget räkneverk, men omkretsen på en härva är 150 cm, sen är det bara att räkna antalet varv och multiplicera. Lite matte är bra för hjärnan.

Jag har inte bara spunnit idag, vi har också tillbringat 4 timmar ute i kylan, på Studenternas IP i Uppsala. Det var SM-final i isracing, och så här såg det ut från läktarplats när ett av heaten skulle starta:
Img_1110

Mackor och te värmde lite grann, men det var KALLT! Jag hade klätt mig ordentligt, men av att stå still ute blir man kall, nästan vad man än tar på sig. Konstaterade i alla fall att till nästa vinter är det dags för ett par nya vinterkängor. Det var skönt att komma hem och värma upp sig.

2 Kommentarer

 1. Eva i Halmstad
  22 mars, 2008

  Isracing måste vara en riktig upplevelse, han är duktig han ”Posa”.
  Hoppas du har blivit varm nu.
  Ha en riktigt Varm och go Påsk på dej.

  Svara
 2. Tina
  23 mars, 2008

  Inte utan att du ska vara stolt! Det ser jättefint ut, och visst känns det bra när man lyckas få det som man vill, inte bara producera garn som spinnrocken bestämmer. Övning ger uppenbarligen färdighet 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top