Nu är det väl ändå vår? (Långpost-varning)

Nu måste det vara vår.
Idag har jag sett humlor, flugor, en fjäril, tussilago, blåsippor och gulsippor, då måste det ju faktiskt vara vår. Får på bete såg jag också, det är också ett vårtecken. Bara för att jag säger detta nu, så måste det inte snöa imorgon, hör ni det vädergudar?

Vi har varit ute på en liten geocaching-tur, vädret var ju ypperligt, så man måste passa på. Hemomkring finns det en hel del att titta på. Här är några bilder från dagen.

Img_1182
De 2 första korten är tagna vid Skånela kyrka.

En runsten. Som faktiskt står på kyrklig mark, men så har den ju också ett kors. Det är intressant med dessa runstenar, från brytningstiden då kristendomen kom. Man garderar sig lite extra, med ett kors, inte bara minnesord!Img_1183

Där står också en stor sten som minne över livdragoner i Harg.

Img_1184En bit från kyrkan ligger Skånelaholms slott. Hit ska jag åka när de har öppnat för säsongen i mitten på maj, för de lär ha en stor samling av allmogeföremål där.

Img_1186_2

Slottet har rosa puts, det är rätt fascinerande. Flyglarna intill har mer terrakottafärgad puts, undrar varför man har valt rosa på själva slottet?

Img_1198
Det här är Norrsunda kyrka, med 2 figurer på utsidan, omgivna av pelare. Jag kan inte komma ihåg att jag sett nån annan kyrka i den här storleken ha sådana figurer, bara stora domkyrkor och liknande. Tänk vad man kan hitta ute på landet (tja, tekniskt sett är den på landet, att motorvägen går sådär 100 meter därifrån är ju nåt helt annat, eller hur?).

Img_1193 Och så lite vårbilder.  Krokus.

Img_1194
Får.

Img_1196
                                            Tussilago.

Img_1200
Gulsippa.

Jo, det är nog vår.

Några små avslutande saker:

Tack, Strumpstickan, för tipset om Ulla Popken. Det verkar ju kunna vara nåt.
XLNT och BIB gillar jag inte. Bara för att man är en tjockis innebär det inte att man inte har några former. Dessa 2 märken har i mitt tycke mest tält (vilket även Generous, Lindex märke, har).
Jag vill ha kläder som faktiskt visar de former jag ändå har, och det tycker inte jag att de gör. Men de har ett ännu större fel! De flesta av deras kläder är gjorda i polyester.

Nu undrar jag bara, är det ingen som har hört talas om att tjockisar svettas mer? Ska jag då ta på mig nåt (plastomslag) som får mig att svettas ännu mer? Nej, tack. Därför gillar jag Rabalder, deras kläder är bara i naturmaterial!Om nån vet nåt mer ställe som säljer stora kläder i naturmaterial, hojta till i kommentarerna, snälla!

Och så till sist:

Det är 2 dagar kvar på tävlingen!! Kom igen, visst har ni några udda intressen att dela med er av?

3 Kommentarer

 1. Tina
  5 april, 2008

  Gudrun Sjöden har naturmaterial, och ganska så många olika storlekar om jag minns rätt?
  Keltiska språk – är det udda? Jag har pluggat iriska i 2 år och lite bretonska och welsh. Men det var då det.
  Ack ja, att man ska vara så normal!

  Svara
 2. Ulrika
  5 april, 2008

  Men å! Geocaching som det bara kliar i mig att få börja med!! Ett intresse till vi har gemensamt. =)
  Måste bara få ihop slantar till en gps, sen ska det cachas för glatta livet. 🙂

  Svara
 3. Åsa i Skuttunge
  5 april, 2008

  Tja inte vet jag – men jag är intresserad av ett kvadratmil stort område mitt i Tiveden. Det är ganska konstigt – men jag som bor utanför Uppsala har några speciella känslor och intresen i just denna lilla del av världen. Dock vare sig amorösa eller ekonomiska om ni nu trodde det!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top