Cliffhangerns upplösning

Jag har tagit kort idag. Funderade på att hålla er på halster lite till, men jag kunde inte.

Img_1211
Min ömma moder och jag bestämde oss för att beställa varsin bok från USA. Efter lite letande hittade modern ett ställe som hade epost, så man slapp att ringa. Tjejen (damen? tanten?) på stället var snabb, och skickade tom paketet innan hon fått betalt. Portot var hysteriskt, för det skickades nog med extra snabb leverans, det gick från USA i torsdags, och kom fram igår.

Nåja, jag kunde ju inte hålla mig ifrån att titta runt lite på siten, och hittade en support-slända som jag inte kunde motstå. Den är liten, lätt och man ska kunna spinna korta fibrer och tunt garn med den. Jag har testat lite med silke, och det kan verkligen bli tunt. Med en supportslända ska man tydligen stödja den med ena handen, och använda den andra handen till själva spinningen. DET kan nu ta lite tid att lära sig.
Eftersom boken handlar om att spinna på spinnrock med en hand så kanske det kan finnas några bra tips som går att applicera även på sländan. Eller så får jag anropa lite hjälp från såna som kanske kan. ÅSA! Vet du hur man gör?

3 Kommentarer

 1. Tina
  10 april, 2008

  Jag tror det blir svårt att direkt applicera Simmons bok till supportslända. En supportslända är ju som du skriver bra till tunnt garn, och Simmons bok handlar ju mest om hur man snabbt kan spinna garn med lite tvist – alltså inte särskilt tunna garner.
  Det som man kan lära sig, är hur man håller fibrerna med en hand, och hur den handen ensam reglerar fiberinmatningen. Det viktigaste är väl att man har bra fibrer (förberedda på rätt sätt) och att man lär sig slappna av i fiberhanden (Inget vulcan deathgrip här inte!).
  Fin slända också! Det var några på bomullsworkshopen som beställde sån, den var väldigt trevlig. VAd har du för skål till den?

  Svara
 2. Ulricha
  10 april, 2008

  Åhh, jag har en likadan (via bomullsträffen, som jag dock inte deltog i).
  Jag har en liten sojaskål (som man har till sushi) som jag låter min slända snurra i. Där snurrar den supersnabbt 🙂 Jag har bara testat bomull till den sländan, och det tar tid att få det att bli bra! Och blir sytrådstunt.

  Svara
 3. Åsa i Skuttunge
  10 april, 2008

  Hjälpande kamrater fanns på nära håll – jag håller med ovnstående talare att det är väl bara att öva på. Praktiskt kan vi väl kolla på den vid tillfälle? PS – jag funderar fortfarande på nån present i den lilla tävlingen….

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top