Fler bilder

Jag lyckades ta lite bilder på sjalen i dagsljus. Tänkte att jag måste visa dem, så ni får se hur färgerna ser ut egentligen.
Img_1217
Img_1218
Så artistiskt, eller hur? Den virkade kanten är gjord i nåt som kallas kräftgång, nåt som jag aldrig hört talas om tidigare. Det tackar vi Liisa för. Det var någon mer inblandad i diskussionen om kant till den här sjalen, men jag har glömt bort vem det var.

Ska bara visa några bilder till innan jag avslutar. Jag bakade bröd idag, min favoritvariant. Det finns åtminstone 2 anledningar till att det är min favorit, ett, det är grovt utan att vara gjort med surdeg, och två, man slipper ta i deg! Jag avskyr nämligen att håll på med deg….det torkar på händerna och det tycker jag är riktigt otäckt. Ett bröd som är smet istället för deg är därmed väldigt bra!

Ogräddat:
Img_1216

Gräddat:
Img_1219

Gott är det också, och det gör ju inget, eller hur?

4 Kommentarer

 1. Ulrika
  12 april, 2008

  Jag tycker visserligen om att knåda deg och hålla på, men jag har aldrig tid nu för tiden. Så jag kör numer också med en variant där man bara joxar ihop degen, den får jäsa en timme och sen stjälper man upp allt i en långpanna eller liknande, och så in i ugnen. Snabbt och enkelt. 🙂
  Vad fin din sjal blev!

  Svara
 2. Ulrika
  12 april, 2008

  Nu har jag skrivit mitt inlägg på I.

  Svara
 3. Anna
  12 april, 2008

  Alltså det där brödet låter perfekt – grovt och inte surdeg och inget klet! En sak som jag saknar förutom stickning när jag inte får anstränga min hand är att baka! Så, var hittar man ett sånt recept?? Undrar en nyfiken som dessutom har skrivit ett I-inlägg idag.

  Svara
 4. lillstrumpa
  14 april, 2008

  Visst är det skönt med sådär härlig lata bröd ibland! Dina bröd ser ut att vara nåt liknande mitt favvo-bröd (som jag skrev om på D som i dinkel…om nån vill ha ett recepttips 🙂 – ingen deg att knåda, ingen jästid, inget som kan gå fel, och gott blir det! 🙂
  I är en lurig bokstav, vi får se vad det kan bli av den.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top