Spets och röd tunika – del 2

Jag har beställt min nya måste-bok, men jag lär få vänta på den…. den ges inte ut förrän i oktober. Men om Nancy Bush (min stick-idol) ger ut en bok om estländsk spetsstickning, ja, då bara måste jag ha den! Och eftersom Amazon har pris-garanti går det bra att beställa nu, om priset sjunker innan den ges ut får jag betala det lägre priset. Om priset stiger, då betalar jag dagens pris.

Röd tunika – del 2.IMG_1461
Så här ser tunikan ut nu. Jag har stickat hela den nedre delen, den är nu 30 cm från spetskanten. Jag har lämnat kanten öppen, dels så att jag kan sticka på en bit om jag tycker den blir för kort, dels för att jag troligen kommer att avsluta med en i-snodd. Jag är lite fundersam ang formen, jag ver inte om den kommer att sitta snyggt, den ser lite strutaktig ut. Det är inget jag kan avgöra nu, så jag fortsätter att sticka på den övre delen.

Jag plockade ju upp 105 maskor till den nedre delen, och jag har plockat upp lika många till den övre. Jag vill att den ska bli något vidare, men bara 6 extra cm runtom, så jag ökar bara 6 maskor. Jag stickade först 5 varv, och nu har jag startat ökningarna, de gör jag vart 4:e varv, 3 ggr.  När de är avklarade ska jag sticka ytterligare några cm sedan ska jag börja på v-ringningen. Den ska vara djup, och det gör att jag inte behöver öka så mycket för bysten. Min bystvidd är egentligen 5 cm större än måttet på tunikan, men en djup v-ringning lämnar mycket plats, så om jag ökar för mycket kan det bli sladdrigt. Dessutom vill jag att överdelen ska sitta tajtare än nederdelen.

Nu ska jag mäta en annan topp för att se hur långt jag ska sticka innan jag avmaskar för ärmhål. De beräkningarna kommer i del 3!

Glad midsommar!

2 Kommentarer

 1. Liisa
  20 juni, 2008

  Den boken ser ju bara toppen ut!!! Måste ha!
  Och tunikan ser finfin ut den med! Ska bli kul att se hur den blir!

  Svara
 2. Agneta
  20 juni, 2008

  Boken ser verkigen lovande ut. Nu vart jag nyfiken på den. Förresten så tror jag att jag kommit ikapp med abc-leken:-) ha en skön midsommar

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top