Det er et yndigt land

Vi har alltså varit i Danmark. Under dessa 4 dagar lyckades jag inte ens ta fram kameran ur väskan, så det är tur att jag har en sambo som var lite flitigare (på engelska finn det ett ganska nytt uttryck som är så bra för detta: camnesia!).

Vårt huvudsakliga mål var Skagenfestivalen, men vi hann med några små utflykter också. Bla besökte vi Bangsbo Fort, byen Hjørring och Marianne Isagers butik i Tversted.
I Hjørring finns det en massa skulpturer som var ganska roliga att se, här är några bilder.
IMG_0497
IMG_0499
IMG_0502

Kolla himlen på dessa bilder! Det var sol, sol, sol och varmt. Det fanns en garnbutik i staden, men med ett utbud som inte direkt ingav köplust. Extra minuspoäng till röklukten (det finns fortfarande inrättningar i Danmark där innehavaren röker i affärslokalen… blääääh!).

Inköpen jag gjorde under resan visar jag en annan dag, nu blir det länk- och bildfest!

I Skagen tillbringade vi många timmar med att lyssna på musik, folkmusik närmare bestämt (mest keltisk). Vi har sett mängder med band på den sk ceilidhen, och ett antal band på deras egna konserter.
Savage Rose (skitdåligt!), Anne Linnet (länk med ljud), Donnie Munro, Wongawilli (bra!), Rosheen (också bra!), Donovan och Dubliners.

En sak slog mig under de här dagarna, och det är att i folkmusiken verkar inte utseendet ha så stor betydelse. I ”vanliga band” ska man vara snygg (tänk på Idol etc, där ”fula” tjejer med stora röster inte kommer särskilt långt). I folkmusiken är det förmågan som avgör, och man kan få se en och annan mullig tjej, vilket gör mig lycklig. Inte för att de är mulliga, utan för att det inte spelar roll!
Så, nu ska ni få lite konsertbilder, först blir det Wongawilli.
IMG_0516

Den lille killen som spelar bodhran är 11 år och en gudagåva till musiken!

Det här är sångerskan i Rosheen:
IMG_0522

Och så några bilder på Dubliners, samt på den avslutande samlingen på scen:
IMG_0529
IMG_0531
IMG_0539
IMG_0542

Bara gamlingar….. 😉

Med alla dessa konserter orkar och hinner man inte så himla mycket mer som ni förstår. Det lär också behövas ett par dagar innan jag känner mig som en människa igen, och inte som en trasa….

2 Kommentarer

 1. Eva
  9 juli, 2008

  Gillar ormen eller om de är ett sjöodjur.
  Ha en fortsatt bra semester på dej.
  Eva.

  Svara
 2. Anki Si.
  14 juli, 2008

  Åååååh, irländskt!
  *suktar*

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top