Gobeläng

Som jag nämnde härom dagen så köpte jag några nystan Rowan Tapestry (därav titeln, tapestry betyder gobeläng).

Det jag inte nämnde var att jag köpte 2 nystan till dagen därpå, i en annan färg.
IMG_1518

Garnet består av 70% ull och 30% soja.

Man kan ju fråga sig varför jag köpte 2 nystan till, och det var av den enkla anledningen att jag hittade en så fin basker på Yll o Tyll som jag ville göra. Som det ju så ofta är i garnaffärer så får man inte köpa mönster utan att köpa garn till……. jag förstår att man gör så, men jag tycker inte nödvändigtvis om det.

Nå, eftersom baskern var så himla fin, så vile jag göra den, fast inte i det garn som modellen var gjord i (Visjö flerfärgat). Visjögarnet blir bredrandigt, och det gillar jag inte riktigt, så jag föll för det här istället , som blir väldigt subtilt randigt.
IMG_1517

Jag gillar verkligen garnet, det är jätteskönt att sticka i, och det blir väldigt snygg randning. Undrar varför de kallar det Tapestry, för det är ju verkligen så långt från gobelänggarn som man kan komma (det är entrådigt och ganska löst, gobelänggarn brukar nog vara 2-trådigt och hårt tvinnat). Kanske beror det på den fina lystern, för den är verkligen en tillgång i det här garnet. Jag skulle kunna tänka mig att göra en tröja i det, eller kanske en väst.
Nåja, nu blir det en basker, och det är också bra.

1 Kommentar

  1. Bente
    20 juli, 2008

    Underbart garn ,jättefin färg . Det blir säkert en fin basker. En kofta hade passat bra också.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top