Färg

Jag har funderat på att färga lite, fast med lite mer tanke bakom än vad jag i normala fall har. I ett nummer av Spin-Off (sommar 2006) som jag läser just nu så finns det en artikel om färgval som är mycket intressant. Det handlar om att ta foton med bilder som har färger man gillar, och sedan ta in bilden i ett bildhanteringsprogram, ”suga upp” färger och kombinera dem som streck på en tom bild.

Det låter knöligare än vad det är, jag har provat lite. Jag ska försöka att färga nåt efter en sådan förlaga och visa senare.
Jag tror jag måste plocka fram min färgbok också, Color Works av Deb Menz. Kanske ska jag skaffa hennes andra bok, Color in spinning, också, men det har jag inte bestämt än.
Den första är mer om färgteori, den andra om att färga för att spinna.

Jag färgar i mikrovågsugnen, det är en bra metod om man inte ska färga så mycket. Om det varma vädret fortsätter så kanske jag färgar lite imorgon, det kan vara en bra aktivitet.

3 Kommentarer

 1. Birgith
  31 juli, 2008

  Color in spinning har en del bra kapitel förutom färg och färgkombinationer också om färgblandning av kardad ull i kammar. Den är värd sitt pris enligt mitt tycke.

  Svara
 2. Sanna
  31 juli, 2008

  tusen tack för tipset. Har kollat på den och sedan skall jag kolla lite som jag har på gång. tack än än gång. Bloggandet kan man ha till mycket. Kul!!!

  Svara
 3. Liisa
  31 juli, 2008

  Kul att du skrev om att färga! Just vad jag har gjort idag! Det är en lagom ansträngade aktivitet när det är varmt…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top