Spinnsaker

Trots en längtan efter att spinna har jag inte hunnit med speciellt mycket sånt denna veckan. Det är tur att det dimper ner lite "spinniga" saker i brevlådan, så att jag åtminstone kan drömma lite!

När Spinspiration fick in nya Spindolyn-sländor kunde jag inte hålla mig, pekfingret tryckte, och vips hade jag köpt en.

IMG_1843 

(Var snälla och bortse från dammet, just den fönsterbrädan har uppenbarligen inte blivit dammad på länge.)

En trevlig bekantskap, jag testade att spinna lite cashmere och det gick alldeles utmärkt. Cashmere är rätt kort, och var inte så rolig att spinna på spinnrock, det här kändes bättre.

Det kom också hem lite färgad Corriedale från Etsy-säljaren Spindlefrog häromdagen.
IMG_1838

Babbling Brook

IMG_1839

Magic Box

Underbara färger, det ska bli roligt att spinna dem. Corriedale är en av mina favoriter vad det gäller ull, den är fluffig och mjuk. Kanske ska jag prova att spinna ett entrådigt, tjockt garn av den ena.

När jag tidigare i år såg A:s första bild på hur hon hängt upp sina sländor , i bloggen Flickorna i Hulta (länken är till andra gången hon visar det), så blev jag så himla sugen på att göra detsamma. Nu har jag ju ingen balk att hänga upp dem i (eller, jo, det har jag, men jag tror att sambon skulle lägga in sitt veto mot att jag hängde dem där, i vardagsrummet), så jag funderade och funderade på hur jag skulle göra. Tills häromdagen när jag stod och tittade lite på fönstret i mitt arbetsrum. Det gardinlösa fönstret i mitt arbetsrum.

Nu ser det ut så här:
IMG_1842

(Ja, jag har tomtar i fönstret. De står där sedan julen 2007, faktiskt).

Se där, alla 11 sländorna på parad, med eller utan garn/fiber. Vissa saker blir man bara glad av!

2 Kommentarer

 1. ylva
  22 februari, 2009

  Gud var härligt! Ja vissa saker blir man glad av. jag har fortfarande inte köpt fibrer av Tina vilket jag tänkte efter spinndagen,men jag kanske kan styra mitt pekfinger till henne endera dagen, och du jag har också en tomte framme jämt….det är min hustomte

  Svara
 2. Pia
  9 mars, 2009

  Annorlunda gardin, men snyggt!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top