Stickar vidare

När jag inte gör kap på Tradera, eller införskaffar lite extra godis från Garnkorgen (jag har ju blivit både moster och faster igen i februari, så nu "måste" jag tillverka lite babygrejer, vad jag skaffat får ni se senare i veckan) så stickar jag faktiskt.

Min kofta är större. Det är inte mycket att visa, stora slätstickade stycken gör sig inte direkt bra på bild. Men jag är förbi ärmhålen på framstyckena (jag stickar båda samtidigt), så de är snart klara.
Konstigt nog har jag blivit ganska projekt-monogam. Ännu konstigare är att jag redan funderar på vad nästa kofta ska bli, jag är tydligen inne på större projekt nu.

Inte helt och hållet, självklart, ibland behövs små projekt också, som tex när man åker till träningen och sambon kör. 30 min åt vardera hållet… det blir lite sticktid det.

Så idag började jag på en mössa, Urchin. Garnet är Sarek från Marks & Kattens. Rätt märkligt garn, det ser vasst och stickigt ut, men är ganska mjukt. Det är rätt underlig tvinning på garnet också, först hårdspunna singlar som är tvinnade löst. Knepigt, men resultatet blir bra.

IMG_1847

Jag är lite skeptiskt inställd till hur kortvarven ser ut i sina ändar, jag tycker maskorna blir lite för stora, men det kanske drar ihop sig. Men tjockt garn på stickor 7, det går fort.
Jag har börjat på den här mössan 3 ggr idag, masktätheten stämmer inte riktigt med mönstret, så jag har ökat antalet maskor. På känn, naturligtvis, jag brydde mig inte om att räkna.

Så ska jag visa resultatet från förra helgens spinning också.
Blåmes, från Spinspirations fiberklubb.

Spunnet på holländaren, med nästan ingen broms. 3-trådigt, navajotvinnat. 105 meter tror jag det blev.
 
IMG_1845

Jag har inte frångått navajotvinningen på denna härvan heller, alltså. Allt för att slippa blanda färgerna.

Nu funderar jag på vad jag ska göra för garn nästa gång. Jag tror i alla fall jag ska titta lite i min nya spinnbok (The intentional spinner), som kom till mig, via mamma, i veckan. Bara diagrammet över garn-felsökning är värt varenda krona boken kostade.

2 Kommentarer

 1. Ulrika
  5 mars, 2009

  Vilket underbart garn du spunnit, jättefint!

  Svara
 2. The Willow Fairy
  9 mars, 2009

  Jag är belagd med stickförbud i bilen. Anledningen är att min sambo som kör är rädd att om jag stickar och han bromsar kraftigt så kan jag bli genomborrad av stickorna, få dem i ögonen eller något annat hemskt. Med tanke på att vi sitter i bilen ca 1 timme om dagen fram och tillbaka till jobbet så missar jag massor bra sticktid varje vecka.
  Vad fint ditt garn blev, jag har ingen aning om vad Navajo-tvinning är, men jag får väl lära mig så småning om. Väntar med spänning på mitt ex av The Intentional Spinner. Att kunna tvinna ihop trådar utan att det blir färgblandning verkar rena magin

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top