Fådda saker och köpta

Som jag redan nämnt kom jag hem från Grötö med en klart tyngre resväska än vad jag hade när jag åkte dit.

IMG_0052

Sponsorerna hade varit väldigt givmilda, alla som var där hela helgen fick varsin kasse med massor av saker i. Mönster, bla en "antik" Drops-katalog, sjalnålar, garn (det svarta är superwash-ull, Järbogarnet är Mellanraggi, det blågröna är lin och det gröna är Araucania Cpoihue, det vita är mjölkgarn). Det är verkligen roligt att få en kasse med blandade saker så där, även om jag måste medge att det mesta väl inte direkt hamnar i favoritkategorin.

Det som jag själv införskaffade hör desto mer till den kategorin, så det väger väl upp det hela!
IMG_0053
Oooops, rosa? Jag förstår inte det. Nå, vad finns det på bilden då?
Uppifrån och ner, från vänster till höger:
En garngömma från Stickfrossa, ett Bohuskit (Röda Palmen) som jag ska sticka som kofta (vad tänker jag på? En tröja i XL på stickor 2½. Eoner av slätstickning).

Spetslappar som jag tillverkade på söndagskursen, en addi lace-sticka.

En varvpeppare från Sillen stickar, en härva grå-lila Garnpaletten-garn från KarMa, 2 härvor Lornas Laces (från Deisy), en härva Trekking Handart (från KarMa), en härva silke från SOL-silke.

Ett kit med Symphony dubbelvirkålar, en krokningsprovlapp som jag gjorde på lördagen, en kroknål, lite knappar, ett nystan Kidsilk (hos Deisy) och en härva alldeles underbar, lyxig silke/mohair med pärlor och paljetter på (inte hysteriskt mycket, bara lite, lite bling, alldeles fantastiskt vackert) från ArtYarns, inköpt hos Deisy. Jag svär på att jag inte hade tänkt köpa den, men Deisy är en väldigt bra garnförsäljare och liksom bara råkade plocka fram den lilla härvan i precis mina färger…. Jag var såld.

Knapparna kommer från Perlehuset, som tyvärr inte säljer knappar på postorder. Jag skulle handla ifrån dem på direkten om de gjorde det!
IMG_0054

2 stora knappar, 5 rosaaktiga marmorknappar och 12 pärlemorknappar.
Inte tänkt till något speciellt, bara som tillskott till min knapplåda. Jag har 2 knapplådor, en med knappar som jag klippt av från gamla kläder eller hittat nånstans i gömmorna, och en med nya knappar, som jag köper när jag hittar nåt trevligt. På det sättet kan jag alltid leta bland mina knappar innan jag springer iväg och letar i nån butik.

Oj då, det blev visst rätt mycket inköpt. Syfestivalen till helgen får definitivt inte mycket av mina pengar…det finns ingen budget kvar till det!

3 Kommentarer

 1. Inger
  2 april, 2009

  Du har visst lite att sysselsätta dig med framöver.Bohuskittet,åh så sugen jag är på ett sånt.Garnet var ju helt underbart att jobba med.

  Svara
 2. ylva
  3 april, 2009

  Tänk Var det där du var ! Var inne hos ”Sillen” och stickfrossa och läste och tyckte att det verkade såååååå trevligt.Du får berätta mer när vi ses!

  Svara
 3. Det låter så trevligt med Grötö, får åka dit någon gång om man hinner anmäla sig, vilket jag har förstått inte är så lätt. Man får väl hänga på låset. Trevlig blogg att läsa och titta igenom.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top