Det som varit och det som komma skall

När jag kommit en bit på Liesl tyckte jag att det gick åt väldigt mycket garn, så jag tänkte jag skulle vara lite förutseende och störtade genast till det lokala garnhaket (ja, högre status än så kan det faktiskt inte få), och införskaffade ytterligare 5 nystan. Summa nystan att tillgå kom då upp i 15.

Jag ska inte säga att det inte räckte, för det vore en stor lögn. I själva verket har jag gjort åt 8 nystan. Och tröjan är klar. Jag vet inte om jag ska lita på mina egna bedömningar hädanefter, det gick ju tom mindre garn än vad som krävdes enligt mönstret.

Så låt mig presentera det senaste färdiga alstret från mina stickor:
IMG_0320
Jag är lite skeptisk, nog är den lite liten? Mina vänner på stickcaféet har med gemensamma ansträngningar (åtminstone nästan) övertygat mig om att tanken är att framstyckena inte ska mötas på mitten. Det gör ju inte det på designerns bilder…..

Nå, 14 dagar för en kofta är nåt som inte känns helt tokigt i alla fall!

Mönster är alltså Liesl (kolla länken här ovanför).
Garn: Svarta Fåret Nature Look (bambu och bomull).
Stickor: 6 mm.

Jag började raskt på en ny kofta, för inte kan jag väl återgå till någon av dem jag redan håller på med?

Det här blir Cari, för en gångs skull i originalgarnet.
IMG_0326
Jag hade bestämt mig för att inte använda originalgarnet (Rowan Lenpur Linen), för att det skulle bli en så dyr kofta. Men så reade Yll o Tyll garnet, de sänkte priset med 30%, så jag ombestämde mig. Det är ett väldigt trevligt garn, det känns som om jag kan ha en ny favoritkofta på gång!

Nåt annat som också är på gång är detta. 4 dagar i Dalarna, med bara stickning. Mmmmm.
Det blir rapport när jag kommer hem igen!

3 Kommentarer

 1. Ulrika
  5 augusti, 2009

  Ååå din Liesl är jättefin!! Och den sitter ju perfekt!
  Nu blev jag inspirerad att äntligen få färdigt min. Jag tror Liesl får hänga med till Dalarna.
  Ses där, då’rå. 🙂

  Svara
 2. Anna
  5 augusti, 2009

  Jag tycker också att din Liesl är mycket fin 🙂 Jag vill också sticka fler koftor!
  Hmm, jag är lite, pyyyttelite avundsjuk för dig och alla som ska till Dalarna också. Ska bli spännande att läsa om sen!

  Svara
 3. ylva
  5 augusti, 2009

  Ha det så skönt !

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top