Rätt ämne

För att vara en stickblogg är det osedvanligt lite stickning här, tycker ni inte det? Åtminstone stickning på bild, så det ska jag nu ändra på.

Jag håller ju på och stickar Cari, och det går rätt bra. Bakstycket är klart och jag har påbörjat framstyckena, båda på en gång. Jag stickar nästan alltid båda på en gång (det gör jag även med ärmarna), det är det enda sättet jag kan vara säker på att de är likadana. Och jag minskar risken för att göra ärmhål på fel sida och likartat klumpigt beteende (en risk som är högst påtaglig).

IMG_0381 

Genast blev stickningen lite roligare, för nu får jag göra flätor. Som vanligt gör jag flätorna utan flätsticka, det går så mycket fortare. Och för en gångs skull har även designern gjort flätorna åt olika håll, det gillar jag. Det var ju det där med symmetri, ni vet!

Vilket gör nästa projekt till ett projekt som jag nu måste börja tänka lite extra på.

IMG_0388 

Det här är Spiraluscious mitts. Jag har precis gjort klart en, och det är dags för nästa. Nu är det ju bara det att designern inte har spegelvänt mönstret, vilket innebär att jag måste tänka ut hur det ska göras själv. Nej, jag kan inte tänka mig att göra den andra likadan, kalla mig vansinnig, men det går INTE. Mönster som är så tydligt vridna åt ett håll MÅSTE spegelvändas, annars matchar de inte varandra i min värld. Petigt symmetrifreak, det är jag det. Visst, jag kan tänka mig att sticka dem som det är tänkt, men jag skulle reta mig på dem varenda gång jag skulle ta på mig dem, och då finns det ju egentligen ingen anledning att sticka dem, eller hur?

Hur det ska gå har jag ingen aning om. Första vanten var lite knepig, det är ett enkelt mönster, men av någon anledning är det svårt att följa det. Kanske inverkar det att jag startade på dem under fäbodsvistelsen, med en massa folk runt omkring mig.

Garnet är Malabrigo Sock, köpt hos min absoluta favoritdealer, alla kategorier.

Nu ska jag bara fundera på vad som ska få följa med på stickcafé imorgon….

3 Kommentarer

 1. Liisa
  17 augusti, 2009

  Såklart ska båda med, jag vill nypa!

  Svara
 2. Mormors bod
  19 augusti, 2009

  Flätor utan flätsticka? Hur går det till? Vill lära mig genast, men lyckades inte öppna mönstret på din länk, antagligen nån säkerhetsinställning i min dator för det händer ofta. Vill du dela med dig av flätstickningstekniken i ett mail så skulle jag bli jätteglad och tacksam. Min adress: mormorsbod@live.se

  Svara
 3. Åsa i Skuttunge
  19 augusti, 2009

  Ta det bara lugnt bara så brukar det ju bli väldigt snyggt för en kontrollfreak som du!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top