Marknad

Det slog mig just att jag inte hade med mig kameran när jag var på marknad idag. Så typiskt mig.

Jag strålade samman med en Skuttungebo, E-K och Granivoren (som inte skrivit på länge, kom igen nu, du kan ju skriva om de där konstiga kornen du hittade idag!) och vi försökte så gott det gick att ta oss fram mellan hundar, ungar och alldeles för många barnvagnar (kan det verkligen vara roligt för barn i vagn att vara ute på sånt, de ser ju bara en massa ben och magar?).

Det var den vanliga blandningen av skräp (målade stenar, massproducerade grytlappar och annat lika tröstlöst), mat (hjortronsylt, tunnbröd och korv) och enstaka glimtar av bra och fina saker.

Tittade man noga kunde man tex hitta riktigt fint garn. En härva brunt, entrådigt finullsgarn fick följa med mig hem.

IMG_0441 

Sådär 430 meter som nog ska bli någon sorts sjal.

IMG_0436 

Denna ring (av skinn och gummi) var som om den varit specialgjord för att passa min utstyrsel för dagen, så den fick också följa med hem. Den matchar färgerna så exakt att man nästan inte kan tro det!

Det sista som kom med hem var en liten fågel som jag blev så kär i att jag bara inte kunde gå därifrån utan den!

IMG_0439 

Det är en Ullibri som kommer från Nordiska Naturväsen. De sålde också flygaräss i Norrlands flygvapen, monstermyggor, som jag tyvärr inte har någon bild på. 

På det hela taget en trevlig eftermiddag, även om jag var redigt trött efteråt.

2 Kommentarer

 1. Elisabeth
  9 september, 2009

  Så fina saker! Det är andra året i rad jag har glömt bort Ulva kvarn. Skutsingen också. Augusti och september har alldeles för lita dagar för allt som sker….

  Svara
 2. ylva
  11 september, 2009

  Vilken häftig fågel !!!!!!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top