Efterfrågan

När man får en kommentar och någon undrar om man mår bra (vinkar till Ingegärd!), då är det nog dags att skriva igen, eller vad säger ni?

Tack snälla, för omtanken! Jag mår bra, det har varit lite körigt, men allt är OK. Det är mycket på jobbet (eftersom vi börjar närma oss jul), jag har fått gallsten och högt blodtryck(hmmm, kan det ha att göra med stress eller?), jag ansökte om förlängd sjukersättning och FK ville inte förlänga utan att jag gjorde en utredning (igen, och nej, jag har inte fått besked än). Bortsett från det är allt bra…

Nu skriver jag inte detta för att få en massa sympati, det är bara en kort sammanfattning av vad som hänt, så att ni förstår att det har varit lite upptaget här.

Men vad händer på stickfronten då?

Jo, jag fick syn på en kofta i vinternumret av Twist collective, och jag bara visste att jag var tvungen att sticka den, det fanns inga som helst tvivel. Mönstret införskaffades snabbt, sen uppstod den intressanta frågan: vad ska jag ha för garn då?

Självklart fanns det inget i lagret (när ska jag börja sticka utifrån lagrets innehåll, istället för efter haastigt påkommen inspiration? Svar: förmodligen aldrig). Originalet är stickat i ett garn med angora i, men här i Sverige finns inte så många garner med bara lite angora i, och jag ville inte ha något med sådär 50% angora (det är för luddigt, det kliar i näsan!). Däremot ville jag ha ett luddigt garn, jag tror tröjan gör sig bäst i ett något luddigt garn.

Det slutade med att jag föll för en ganska mörk blå Alpacka fashion.

IMG_0584 

Det blir bra. Jag sitter och klappar på det ibland, och utbrister i små glada rop: åh, vad det blir bra!

Jag är uppe vid ärmhålen på bakstycket, jag började i lördags, så det är snabbstickat.

Jag stickar också på en fingervante.

IMG_0579 

När jag satt på stickcafé i lördags frågade en bordsgranne vilket mönster det var, och en annan granne pekade på mitt huvud och sa att det fanns där. Bordsgranne nr 1 utbrast "är du en sån?". Det kom direkt från hjärtat.

Jo, jag är en sån. I alla fall ibland, och i alla fall med vantar. Kanske, kanske petar jag ihop ett mönster på dessa vantar. Garnet jag använder är Posh yarn Sylvia i färgen Water melon. Lyxigt och vackert. Det skulle gått precis lika bra med nåt annat garn i samma tjocklek, som Opal eller andra sockgarner, men jag fyndade på Tradera, jag…

IMG_0583 

Fin färg är det.

3 Kommentarer

 1. ylva
  26 november, 2009

  oohh det kommer bli en fin tröja ! Kul att höra av dig igen missade ju stickafét i måndags ( bilen hade gått sönder) så det är ett tag sedan jag såg dig, en historia om en mössa med bollar med en viss symetri nådde mina öron 😉

  Svara
 2. Åsa i Skuttunge
  2 december, 2009

  ”Gillaknapp”

  Svara
 3. Pysselkiisen
  3 december, 2009

  Vill tipsa dig om en tävling jag har på min blogg nu i samarbete med webaffären By hands. Gå in o kika på länken:
  http://pysselkiisen.blogspot.com/2009/12/tavling-hos-pysselkiisen.html

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top