Två på en gång

Båda koftorna är klara! Det ligger nåt i att man blir klar rätt fort om man håller sig till ett projekt i taget…

Eller två, då.

Detta är Kelmscott:

IMG_0648 

IMG_0647 

En ny favorit-tröja, färgen är perfekt, storleken är perfekt, jag hittade prefekta knappar i lagret, den är varm, den har helt enkelt det mesta man kan kräva av en kofta (kära stickcafé-vänner, ni märker att jag inte säger MEN, här va!). Om jag skulle stickat den en gång till skulle jag gjort några fler varv rätstickning i kanterna, det är svårt att få dem att inte rulla sig. Mönstret är kanske lite otydligt ibland, men ändå inte speciellt svårt. Om man inte räknar diagram och spetsstickning på alla varv som svårt, i alla fall.

Fakta:

Mönster: Kelmscott av Carol Sunday

Garn: Schachenmayr nomotta Alpaka Fashion, 12 nystan

Stickor: 4.5 mm

Påbörjad 09-11-21 och klar 10-01-24.

Kofta nummer två är Elizabeth Zimmermans gröna tröja (scrolla neråt).

IMG_0656 

En vardagströja i grått, med intressanta detaljer i stickningen. Den här var rolig att sticka, med en hel del diskussion och funderande tillsammans med andra.

Jag hittade underbara knappar i måndags, på Knapplådan.

IMG_0659
 

Jag har inte gjort exakt som i mönstret, den som vill veta mer om vilka förändringar jag gjort kan läsa på min Ravelry-sida.

Garn: Järbo Gästrike, 3-trådigt. Det gick åt lite drygt 5 hg, så det här är en billig tröja! 100 g Gästrike kostar 39 kr…

Stickor: 5mm.

Påbörjad 09-12-11 och avslutad 10-02-03.

Den kunde varit något längre, men sitter perfekt och är skön. Ärmhålslösningen är fantastisk för oss som är rikt begåvade med utstående detaljer på överkroppen, det finns plats för mycket och det stramar inte nånstans.

Nu kan jag börja på nya koftor… jag har startat lite försiktigt på Calluna från förra posten, men jag har också letat fram ett gammalt UFO i gömmorna. Kanske kan det bli 2 nya koftor inom en inte alltför avlägsen framtid.

2 Kommentarer

 1. Åsa i Skuttunge
  11 februari, 2010

  så trevlig med två fungerande koftor – nästan på en gång!

  Svara
 2. Eva-Lotta
  15 februari, 2010

  Nu ser sidan ut som den ska! Ha en bra dag

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top