Hoppsan

Det är alldeles för enkelt att bara låta tiden gå och inte uppdatera här, men nu får det vara dags!

Inte för att jag har så mycket att säga, men alltid kan jag leta fram nåt.

Som det här, kanske:

IMG_0726
Under över alla under, en provlapp! Den minnesgode kommer ihåg att jag funderade på att sticka Sabbatical i mitt röda Elsebeth Lavold Silky wool. Det gör jag inte längre, jag började nämligen på en provlapp (jag vet inte vad som for i mig, kanske insåg jag att det kunde vara bra att testa hur mönstret skulle se ut i det garnet), men jag slutade raskt efter ungefär 6 varv när jag märkte att garnet inte var rätt. Rätt garn i sig självt, jo, men absolut inte till det mönstret, alldeles för lite följsamhet.

Så lappen ovan är stickad i Rowan Felted tweed och det blir snyggt. Riktigt snyggt, som i SNYGGT. Himla synd att jag inte har garn hemma så att det räcker till tröjan. Jag har 9 nystan i en färg har jag för mig, exakt ett nystan för lite för att det ska fungera. Fast nu när jag funderar på saken så kanske jag inte vill ha tröjan så lång som den är i mönstret…hmmm, måste utredas!

Så vad blir det av det röda garnet?


IMG_0727
Nåt simpelt, slätt. Den här, närmare bestämt. Ibland är det bara snyggast med det enkla, och det här garnet gör sig extremt bra i slätstickning!

I övrigt har jag för många idéer och för lite tid att förverkliga dem, det måste vara nåt som går, för jag har hört fler säga så.

Med hopp om att nästa uppdatering inte tar en månad att få till…

2 Kommentarer

 1. Henrietta
  1 maj, 2010

  Tack för tipset.
  Jag har funderat länge på lämpligt garn till Sabbatical och nu har du t o m gjort en provlapp.
  Tack

  Svara
 2. Liisa
  4 maj, 2010

  Ah, min favvokofta blir det alltså av det röda! Kolla bara så att det inte drar ihop sig alltför mycket i rätstickningen i framkanterna… Jag har stickat en halv kofta i sockgarn men kan inte bestämma mig om jag ska repa upp och göra mosstickning istället eller om jag ska köra….

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top