Småsaker

För tillfället stickar jag småsaker. Jag är sugen på att börja på en ny kofta (som om jag inte hade några påbörjade att välja på), men istället har jag stickat 2 halsgrejer. Ja, halsgrejer, det är inte regelrätta halsdukar, utan saker som man har om halsen för att hålla den varm, halsgrejer.

Nummer 1:

IMG_1155

Drygt 2 nystan lyxiga, supermjuka Sandnes Kashmir Alpakka och stickor 5,5 mm. Inget mönster, men jag såg en sådan i garnaffären, och slängde ihop den efter eget huvud. På Ravelry har jag skrivit några noteringar om hur den är gjord.

Nummer 2:

IMG_1159

Drifted Pearls (ravelry-länk).

Garn: Louisa Harding Kashmir Aran, nästan 3 nystan.

Stickor: 4,5 mm.

Jag hade inte så mycket garn som krävdes, så jag har gjort min smalare än i mönstret, vilket i sin tur innebar att jag var tvungen att ändra lite på vikningarna innan "hålet".

 

I övrigt är jag superinspirerad av Ylva och alla hennes fina vantar med broderier. Det har inte blivit några vantar med broderier ännu, men lite broderier har det allt blivit.

Jag köpte en kavajkofta på rea som bara är liiite för stor i ryggen (inte så svårt med tanke på att jag har rätt mycket svank). Sedan kom jag på den briljanta (om jag får säga det själv) idén att sätta en slejf i ryggen på den, och dessutom brodera på den. En helt grå kofta med grå slejf , och lite uppiggande broderier, jag blir glad bara jag tänker på det!

IMG_1163

5 cirklar med blandat innehåll blir det, och jag har kommit på vad man ska göra om man är lite pedantisk och tycker det mesta blir fult. Man ska titta på håll! Det ser genast mycket bättre ut. Och vem kryper nära inpå mig för att se broderierna? Ja, förutom handarbetande vänner då!

Nu ska jag nog starta en halsgrej till…. eller ett par vantar… eller en kofta… eller…

1 Kommentar

  1. Emmy
    9 februari, 2011

    Fiiint!
    Jag vill också brodera 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top