Pinnar

För att spetsstickning ska bli riktigt fin så gäller det att sträcka ut stickningen ordentligt.

Ibland nålar jag varenda udd.

IMG_1320

Ibland använder jag bomullsgarn som jag trär igenom uddarna,då kan man använda ett indre antal nålar. Det har jag ingen bild på, men Entill har i den här posten. Jag brukar sträcka tråden hårdare än vad hon gjort på den bilden, men man får prova sig fram.

Och ibland använder jag mina improviserade "blocking wires" (vad ska man kalla det på svenska? sträckningspinnar?). Istället för att handla "riktiga" pinnar för en inte så billing penning så åkte jag till närmaste byggvaruhandel och köpte rostfri gängstång, 3mm tjock. Funkar alldeles utmärkt och blev mycket billigare.

IMG_1488

Den här halsduken har legat länge och väntat på att bli sträckt, men nu är det gjort. Den ska bara torka, så kan den visas upp på riktigt.

2 Kommentarer

 1. Görel
  10 september, 2011

  Vilken läcker form på den där översta sjalen! Jag beställde kolfiberstavar från en hobbyfirma för en billig penning efter tips på någon blogg, har dock inte använt dem än. Jag har tittat på gängstänger också, men de är ju inte släta och därför lite besvärliga trodde jag?

  Svara
 2. eds
  11 april, 2012

  Please what shawl pattern is the curved one on top. It is beautiful. Edwinaheron@gmail.com

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top