Gör som det står eller…

Jag har börjat på solfjädersdelen på sjalen och det började inte bra. Maskorna räckte inte till för att få plats med alla fjädrar, så jag fick repa upp, trots att jag gjorde precis som det står i mönstret.

Nu har jag antagit inställningen "fake it till you make it" och gör som jag själv vill för att få maskorna att räcka till. Jag fick helt enkelt räkna ut hur många maskor varje solfjäder får lov att ta, och sen anpassa mig efter det.

Nu börjar jag också se saker som jag inte är jätteförtjust i, som att det inte blir likadant på varje sida av fjädern… för ett symmetrifreak som mig är det lite frustrerande. Men eftersom jag inte kan tillräckligt mycket virkning/krokning för att ändra på det, så får det helt enkelt vara. Kanske bryr jag mig heller inte om det när sjalen är blockad.

Den som lever får se.

IMG_1786

1 Kommentar

  1. Anna
    8 juni, 2012

    Jag fick också fuska en del på just det varvet – och precis som du justerade jag min virkning så att det funkade, även om maskorna var för få… På de följande varven blev det sedan bättre! Men även där fick jag lägga till en maska (gjorde en smygmaska där den första maskan efter picoten varje gång).
    Och det där med osymmetrin – det störde jag mig förstås också på under arbetets gång, men en del av det försvinner sedan vid blockning, och den blockar ut ganska ordentligt!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top