Men det här blir ju inte bra…

Eftersom Deco-koftan nu definitivt är för otymplig att ta med på stickcafé, så startade jag idag en ny kofta.

Silkegarnet jag köpte häromveckan ska få bli en v-ringad kofta efter basmönster från boken "The knitter's handy book of sweater patterns". Så långt allt väl.

Men det blir ju inte bra!

IMG_1871

Eller egentligen, det blir bra, med fina maskor och fin struktur, men, och det är ett stort MEN, färgerna bildar pölar. Pölar är ett stort fel i min bok…jag gillar det inte. Och det är mycket tydligare i verkligheten än det är på den här dåliga blixtbilden.

Så nu är frågan: SKa jag stå ut, eller repa upp och ändra maskantal (eller möjligen dra lite av ena tråden så att de inte ligger så nära varandra i färg, jag stickar alltså med 2 trådar).

Suck. Varför kan det inte bara vara enkelt?

3 Kommentarer

 1. Emmy
  4 september, 2012

  Repa upp och börja om. Du vet att du kommer störa dig på det där, och det är lättare att repa upp nu, än när du är nästan färdig.
  Och lätt är det aldrig, det vet du väl…

  Svara
 2. Ilsefin
  5 september, 2012

  Jag skulle nog repa upp. Som Emmy säger, risken är att du kommer att störa dig på det i framtiden.
  Ett sätt att undvika pölarna är sticka randigt fast med samma färg. Alltså ta två nystan och sticka två varv med garnet från det ena nystanet och sedan byta till det andra nystanet och sticka två varv med garnet från det osv. Det blir ju lite trassligare på det sättet när man har flera nystan att hålla reda på, men risken för pölar blir mycket mindre.
  Möjligen skulle du kunna låta det du stickat vara kvar och börja ”randa” på ovanstående sätt fr.o.m. nu, om du kan stå ut med några småpölar i nederkant.

  Svara
 3. Bondtösen
  5 september, 2012

  Håller med föregående skribenter. Repa upp. Är man osäker i början så blir man nästan aldrig nöjd i slutet. Tråkigt men sant.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top