Rätt sorts pölar

När vintern nu gjorde ett sånt drastiskt inhopp med snö och ordentlig kyla, så upptäckte jag att min sjal som matchar jackan är för liten. Det blir helt enkelt inte tillräckligt varmt och gosigt runt halsen.

Och eftersom jag hittade en fin liten härva på stickcafét i torsdags som precis matchar jackan, så fick den ju självklart följa med hem. Nu ska det bli en smal, men lång, halsduk som jag kan lägga dubbel, för att jag förhoppningsvis ska slippa frysa om halsen.

IMG_1953

Och det här, det är rätt sorts pölar. Dvs, det bildas inte stora blobbar i en färg nånstans, utan det blir jämnt spritt över stickningen. 

Garnet är Colinette Jitterbug i färgen Summer berries, och mönstret är inget mönster, bara 43 maskor och "misstagsresår" (mistake rib). Så här gör jag:

Lyft första maskan rätt, 1 r, *2a, 2r* upprepa till sista maskan, 1a. Sedan upprepar man detta varv tills man inte vill vara med längre. 

Får se om jag hinner klart innan vintern är över.

2 Kommentarer

 1. Helen
  6 december, 2012

  Jitterbugg är ett av mina favorit garnwr, så härligt att sticka med och fantastiskt att ha på sig 🙂

  Svara
 2. Lena
  14 december, 2012

  Otroligt snygg garnfärg!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top