Jubileum – det tänker jag fira!

Idag för 10 år sedan började jag blogga. Eller kanske är det imorgon, för det ser ut som om jag skapade bloggen den 18/1 och skrev min första bloggpost den 19/1, 2004.

Om man tittar i den här bloggen ser man det förstås inte, för de första 1½ åren bloggade jag på ett ställe som inte längre existerar. Filerna finns kvar men jag har inte lyckats konvertera dem till Typepad ännu (fast om sanningen ska fram så har jag inte provat så förfärligt mycket). Jag kan i alla fall se att jag började blogga på engelska och att jag inte hade hittat speciellt mycket svenska stickbloggar då. Och att jag köpte mycket garn :D. Den saken har ju inte direkt förändrats!

Nåja, detta 10-årsjubileum måste ju firas, så det blir en liten tävling!!!!

Nåt av det här kan man vinna:

IMG_3498

1. 2 sjalmönster (original, så klart), ett är till lingarn från Marks & Kattens och det andra till Löve Kido Lame.

IMG_3499

2. Merino/tencel-fiber, 50 g. Kommer från saligen avsomnade Spinspiration, och färgen heter Skittles.

IMG_3500

3. Två nystan Drops Alpaca i lila.

IMG_3501

4. Två nystan tunt, tunt spetstickningsgarn. Jag vet inte mycket om det, men det ska vara ull, det är köpt på Ebay, säljaren var från Ryssland och det är många meter per 100-gramsnystan, säkert 1500 meter (per nystan!).

IMG_3502

5. Två nystan Sandnes Fritidsgarn i vitt.

IMG_3503

6. En härva entrådigt garn från Ullcentrum, blå-lila.

IMG_3504

7. Ca 200 gram kid mohair/silke-rester av olika sorter (Fonty och Rowan bla)

Och vad ska man göra för att få en chans att vinna?

Jo, skriv en kommentar på den här posten (ingen annan post och inget annat ställe räknas). Ange vilken vinst du helst vill ha, och ge mig sen ett tips på nåt fint mönster, en jättetrevlig designer, en riktigt bra blogg eller nåt annat trevligt inom stickvärlden! 

Sista tidpunkt att vara med är kl 24 söndagen den 26/1. Måndagen den 27/1 drar jag 7 vinnare bland dem som gett mig de bästa tipsen!

Den jag drar först får sitt önskemål, nästa får sitt om det finns kvar osv.

 Tävlingen är avslutad! 

16 Kommentarer

 1. Åsa i Skuttunge
  18 januari, 2014

  Grattis på 10 års dagen! – men jag tror inte jag ska var med på nån tävling…inventerade just mitt garnförråd…;-) Kram Åsa

 2. Jannika
  18 januari, 2014

  Grattis till 10 år som bloggerska!
  Vad svårt, jag tror jag helst vill ha nr 6.
  Mitt tips blir My Little Slug ( http://www.ravelry.com/patterns/library/my-little-slug ), ett mönster på en liten stickad amigurumi. Perfekt för restgarner och kan bli bra kattleksaker. 🙂

 3. miastick
  19 januari, 2014

  Grattis! Undrar om vi inte är väldigt jämngamla bloggare- jag började också 19/1! Det minns jag för en kompis fyller år. Men det var nog 2005 jag började kanske. Och min första blogg finns inte heller kvar.
  Mina mönstertips är dessa: http://www.churchmouseyarns.com/collections/free-patterns/products/accelerating-stripes-fingerless-gloves-project-regia-4-ply-version#.UtuREXh86c0
  Hoppas länken funkar 🙂
  Sen ett betalmönster jag stickar just nu: http://brooklyntweed.net/store/index.php?main_page=product_info&cPath=2_4&products_id=123
  Jag skulle vilja ha fritidsgarnet!

 4. LottaH
  20 januari, 2014

  Grattis hoppas du fortsätter att skriva

 5. Anna
  20 januari, 2014

  Grattis till åren med bloggen! Jag har nog följt den mer eller mindre regelbundet sedan starten och hoppas på att du fortsätter blogga!
  Jag är en riktig koftnörd så mitt tips får bli Den stora koftejakten, ett norskt blogg-projekt som man hitta här
  http://www.ljo-s.blogspot.no/search/label/DEN%20STORE%20KOFTEJAKTEN
  Det är en riktig skatt med massor av beskrivningar till kända och okända norska koftor, jag skulle vilja sticka dom alla!
  Jag har precis hittat mina egna rester av kidsilk haze och ombelle och vill sticka färgglada och randiga halsdukar så nummer 7 skulle komma väl till pass.

 6. heidi
  20 januari, 2014

  Grattis till 10-års jubileet! självklart hoppas jag att du fortsätter blogga i minst 10 år till:)
  jag har redan mer garn än vad jag behöver för det närmsta året, så därför väljer jag att avstå från tävlingen:)

 7. Stickorren
  20 januari, 2014

  Grattis! Du var nog en av de första bloggarna som jag hittade, då för längesen.
  Jag vinna, brukar inte vara så, men om det är så så är det det blå-lila entrådiga från ullcentrum. Går säkert bra att kroka något i det garnet.

 8. Efwa
  21 januari, 2014

  Wow, vad länge du stickbloggat! Självklart vill jag vara med i din utlottning och om jag vinner är det i första hand det röda spetsstickningsgarnet som vill flytta hem till mig. Jag vill tipsa om Åsa triclosan härliga teknik att sticka tröjor uppifrånochner med ”isydd ärm”. Hon kallar tekniken Ziggurat hör hittar du hennes modeller http://www.ravelry.com/designers/asa-tricosa

 9. Kristina
  21 januari, 2014

  Grattis! Hittade hit genom din länkning i kvällens café via onlinestickcafé, och tycker det röda garnet i nr 4 ser spännande (om än läskigt!) ut… 🙂
  Om du vill utmana hjärnan skulle jag säga – kolla in vad Jay Petersen (fuzzy logic eller yarnover på ravelry), och (gammal?) blogg på fuzzyjay.blogspot.com gjort och gör med entrelac-teknik (näverstickning). Jag köpte hans utförliga mönster om hur man stickar en enkel boll, och sen fortsatte jag med hjälp av hans projektanteckningar och diagram med att prova att sticka en ”torus” (fyrkantig ”ring” med hål i), följt av en ”sponge” – en kub på (i mitt fall) 144 rutor med hål rakt igenom kortsidorna – där han har tänkt ut precis hur man ska göra för att få ihop det utan att behöva ta av och fästa garnet längs vägen.
  http://www.ravelry.com/projects/yarnover/144-square-entrelac-menger-sponge

 10. iHanna
  21 januari, 2014

  Grattis, du är ihärdig du! Känner ingen som stickar så sjukt mycket fint som du!
  Kram!

 11. Liisa
  22 januari, 2014

  Grattis Marika! Och bloggen! Jag behöver inget garn (som så många andra) men gillar fibrerna 😉
  Jag vill tipsa om Mrs Jekyll & Little Hyde, en vändbar mössa. Den skulle nog passa dig. http://www.ravelry.com/patterns/library/mrs-jekyll–little-hyde

 12. Catrin
  22 januari, 2014

  Grattis! Själv fyllde jag bara 9 år häromveckan. Jag kan tänka mig nr 3 eller nr 6.
  Jag vill tipsa om allt som Veera Välimäki gör. Hur snyggt som helst. http://rav.to/1ewlPxW

 13. Annicka Berglund
  26 januari, 2014

  Grattis roligt att du har en tävling vill naturligtvis vinna 🙂

 14. Monica Bergström
  26 januari, 2014

  Grattis till 10 år med bloggen Marika! Vill jättegÄrna vara med och tävla och helst vinna Två nystan tunt, tunt spetstickningsgarn. Stickar fortfarande ”Skiraste sjalen” nu och då.
  Monica Bergström

 15. Carina
  26 januari, 2014

  Stickar Pyttipanna- och döskallesjalar åt alla i min omgivning: lätt mönster, fort går det och fina är de!
  Vill gärna vinna 3, 5 eller 6.
  Carina

 16. T N
  27 januari, 2014

  Hej, är nybörjare på stickning och hittade just till din sida. Här kommer jag kika runt en del märker jag direkt! Tyvärr har jag ännu inte några andra stickskador att tipsa om ännu då jag inte kommit så långt. Jag skulle vilja vinna nr 3 eller 7 för färgerna och för det vore skoj att utgå från garnet och hitta ett bra mönster till. Stort grattis till jubileet!

Kommentarerna är stängda

Scroll to top