Att göra eller inte göra?

Som jag skrev vid nyår har jag 13 projekt liggande (det är möjligt att det ligger nåt mer och skräpar nånstans, men då finns det inte på Ravelry, vilket måste betyda att det inte finns alls, eller hur?).

Frågan är vilka som ska få lov att leva vidare och vilka jag borde repa upp för att de aldrig kommer bli klara…

Så jag bestämde mig för att lista dem och se om det helt plötsligt uppstår nån slags inspiration. alla länkar i listan går till Ravelry (är du inte medlem så borde du bli!)

 1. Hemlig – ska definitivt göras klar.
 2. Lingonvantar – här är jag extremt ambivalent….det är underbart garn (Visjö) och mönstret är ju fint, men jag kommer ju aldrig använda dem! Jag har redan massor med vantar som inte matchar nånting annat, som ligger och väntar på att bli använda. Så den enda vanten, utan tumme, ska nog repas upp.
 3. Kyna-sjal -  ska göras klar, men kräver lite mer hjärnkapacitet än vad jag har för tillfället. Får vänta tills jag orkar läsa diagram igen.
 4. Acorn trail-kofta – börjar närma sig slutet, så den ska göras klar. Ca 15 cm på framstyckena plus ihopsyning och kanter kvar, det är bara att jobba på.
 5. Topstykke – ska göras klar. Får nog uppmärksamhet när Acorn Trail är klar.
 6. Ugglekudde – har bara gjort 2 blommor sen i somras, men det känns som om den kan vara ett bra projekt när man vill göra nåt men inte har tålamod till nåt stort, den får vara kvar, tills vidare.
 7. Laar – sååå tråkigt, men så snyggt det kommer att bli… får också vara kvar tills vidare.
 8. Halvvantar – blir bra och skulle förmodligen vara användbara…men känner ingen lust till att fortsätta. Antar att de får ligga kvar lite till.
 9. Ärmtyg – En mönsterstickad bit som jag tänkt göra ärmar till en vinterjacka av. Det har jag tänkt i 2½ år (eller egentligen ännu längre, eftersom garnet låg ett tag innan jag började). Jag vill fortfarande göra ärmar, kanske dags att göra nåt åt det? Den får vara kvar.
 10. Fingervantar – Rätt garn, fel färg (nån slags orangerödaktig). Kommer aldrig att användas, här tänker jag repa upp och färga garnet så det kan användas.
 11. Ett hemligt till – vill göra klart. Ska göras klart om jag bara orkar ta tag i det igen.
 12. Bohus-handledsvärmare – handledsvärmare. kom igen, hur svårt kan det vara att göra klart dem?! 
 13. Peacock feathers sjal - den här sjalen skulle jag vilja göra klart, men det är bara att inse att det antagligen inte kommer att ske. Och eftersom jag bara stickat ca 5 cm så är det ju lätt att göra om det, om lusten och orken skulle mötas nån gång i framtiden. Den har legat i 3 år, det kan nog vara dags att repa upp den.

2 definitiva upprepningar och 2 kanske. Att det ska vara så svårt att bestämma sig…

Och jag vet redan nu att jag kommer göra lite nya saker i februari, kanske bäst att sätta lite fart de närmaste veckorna så kanske jag får undan något/några projekt till!

Förresten! Till helgen är det möjligt att det händer nåt här på bloggen, håll utkik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top