Grått och rosa

Här är det grått och rosa, på mer än ett sätt. En kofta är klar och så fort den sista knappen var isydd så började jag på en ny.

IMG_4071

 

 

Grå kofta och rosa tunika, hemmagjorda båda två. 

Jag såg Bondtösens Levenwick-inspirerade kofta på syfestivalen och kom raskt fram till att jag behövde nåt liknande. Det blev en tunn kofta i Holst Supersoft, färgen Slate Grey, stickad på 3,5 mm stickor. Mönster finns bara till mig, för jag använde mig av Custom Fit (en himla bra uppfinning!) och gjorde mina val helt efter eget önskemål.

Sen blev det lite improvisation och gissning när det kom till knäppkanterna, men det blev ju bra. Den här koftan kommer nog bli flitigt använd. Jag tror bestämt att jag behöver en kofta till i Supersoft, jag gillar verkligen tunna, smidiga koftor.

Den nya koftan blir ceriserosa och stickas i Permin Zenta, ett supermysigt garn med ull, silke och lite nylon. Även till den använder jag mig av Custom Fit, så nån bild på hur det ska bli finns inte.

IMG_4076

Jodå, det är ceriserosa, lita på mig.

2 Kommentarer

 1. Heidi
  12 december, 2014

  koftan passar verkligen bra!!

  Svara
 2. Bondtösen
  13 december, 2014

  Fin den grå koftan blev! Roligt att jag kunde inspirera 🙂
  Vad spännande att du ska sticka kofta i Zenta. Jag stod och klämde på den där cerisa färgen när jag var på Yll och Tyll häromdagen (också med tankar på en kofta) men nöjde mig med ett par blå nystan till en sjal så länge. Fast jag är väldigt sugen på en rosa kofta till sommaren…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top