Hur lång tid ska det behöva ta?

Mörklila tarmar ger inte mycket blogg-material…

IMG_4342

Det skulle ju kunna förklara varför det var så länge sedan som jag skrev.

Nu är det i alla fall bara 12 varv kvar på sista delen, ett framstycke. Sedan ska det sträckas ut, sys ihop och stickas kanter. Och SEN är den klar och jag får sy i mina fina knappar som jag hittade när jag var på Vadstena Ull och garns sommarmarknad. Fast de tänker jag inte visa nu, jag spar på det tills koftan är klar.

Det gäller att inte tappa sugen nu när det är så lite kvar. Igår skulle jag cafésticka, så då började jag på nåt nytt (för att ha nåt att göra, det är ju lite för lite med 12 varv på ett framstycke), och det var ju mycket roligare att sticka på än vad koftan är.

IMG_4341

Nu ska det bli halsduk med sneda ränder i massor av rosa garner från lagret! Jag har köpt till ett enda nystan, annars är det bara lager-garner. Och det är nåt med att byta färg… det känns ju hela tiden som om det händer nåt och bara därför går det fortare att sticka. Det här är mestadels ullgarner, det ska bli skönt för händerna.

Och när den är klar blir det nog ännu mer rosa. Häromdagen var jag på Hunnevad Hantverk utanför Skänninge, och där fanns det många fina garner. Självklart fick det följa med lite garn hem, och lika självklart (och ganska förutsägbart) var det rosa.

IMG_4338

Gladgarn! Detta ska förmodligen bli en sjal ihop med ett annat rosa garn. Jag kan nog inte få för mycket rosa, speciellt inte när det är grått och tråkigt väder. Fram för mer färg!

1 Kommentar

  1. Heidi
    31 juli, 2015

    Instämmer – vissa projekt är svårfotograferade. Jag skulle själv vilja gå i en kurs i hur man blir bättre på att fotografera det man stickar:) Fast jag vet redan att för att bli bättre måste man öva – MYCKET, så den delen kan jag ju bli mycket bättre på:D
    Rosa är fint. Fast själv har jag tydligen snöat in på blått just nu… jag får väl skylla på att det var länge sedan jag stickade något blått:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top