Sjalar och färg

Mitt stickliv inspireras just nu av sjalar och av färg. Det verkar helt enkelt inte som om jag kan få nog av sjalar och jag kan definitivt inte få nog av färg, ju starkare och gladare färg, desto bättre.

Och därför har jag också köpt garn.

IMG_5059

Först blev det ett lyxpaket från Moods of Colors, det är Softsock och Dreamy mohair i färgen Önskningar. Det kombinerade jag med ett garn från lagret och stickade mig en Striped Esjan av Stephen West.

Den blev gigantisk!

IMG_5129

Ni ser min fot där nere till vänster, då får ni ett hum om hur stor den här sjalen är. Sista varven hade över 1200 maskor!!! Jag tycker dessvärre att den har blivit lite för gullig, men den blir bra som hemmasjal till en fryslort som jag.

Sen är det ju så att jag är extremt lättpåverkad, så när jag råkade se vad Bondtösen beställt, så klickade jag hem inte mindre än 4 härvor garn från Piratenwolle. Jag fick vänta ett tag, för först tog det ett tag innan det skickades, sen tog det över en vecka från Tyskland och hit!

Men igår kom det, och det var värt väntan.

IMG_5122

På den här bilden är det rosa garnet till vänster väääldigt skarpt i färgen, och jodå, det är skarpt, men ihop med de andra garnerna blir det bra.

Och för ovanlighetens skull så har jag gjort en lite provlapp, fast det ska bli en sjal (Purlbreak av Stephen West). Jag ville se att färgerna passar ihop som jag tänkt, och jag tror det blir bra.

IMG_5125

Särskilt subtilt blir det ju inte, men nu var jag inte ute efter det heller 😉

Jag fick ju, som sagt, vänta på garnet, så jag hann börja på ytterligare en sjal (Esjan var ju klar, och varför sticka på nåt som ligger??).

IMG_5118

Det här blir en "på-skrådden"-sjal igen, och den här bilden är tvärtom mot den ovan, lite väl dämpad. De rosa hålvarven är klart mycket skarpare än de ser ut här. Vi får väl se om jag stickar på den, nu när det andra garnet kommit och lockar så mycket mer.

1 Kommentar

  1. Heidi
    6 oktober, 2017

    Först trodde jag att den rosa var lite för skarp, men på provlappen blir det uppenbart hur bra färgerna passar ihop. Bra matchning där!!
    Ibland kan det verkligen vara svårt att vara monogamstickare. Men du har ju en historia av att ibland sticka på flera projekt samtidigt. Och nu när kvällarna blir allt mörkare kan det väl vara passande att dra igång ett projekt som också är en riktigt fin färgklick:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top