Randigt och rosa

Den färgglada sjalen Purlbreak är klar och jag är så nöjd!

 

IMG_5181

Min är 16 varv större än i mönstret. Det hade inte behövts rent storleksmässigt, men jag ville inte ha en för skarp övergång från det randiga till det svartgråa, så därför fick det bli några ränder i svartgrått och flammigt innan jag började sticka enfärgat.

Mönstret är alltså Purlbreak av Stephen West.

Garn: 4 olika färger Sockenwolle 4-fach från Piratenwolle

Stickor: 3,75 mm.

IMG_5183

Ena katten satt i fönstret och undrade vad jag höll på med när jag var ute och fotograferade (det gjorde säkert mina grannar också).

IMG_5188

Är det nog med sjalar för i år nu då? Njae, det är nog högst osannolikt.

Förra helgen var vi nämligen i Köpenhamn, och jag besökte såklart Sommerfuglen, och inte mindre än 3 härvor av Hedgehog Fibres Sock fick följa med mig därifrån (de ropade så snällt på mig, inte kan man väl låta bli då?).

IMG_5160

De måste nog bli en sjal de också (men jag vet inte vilken ännu).

Jag besökte Uldstedet också, men där blev det inget garn utan ett par ulltofflor.

IMG_5151

Nu ska jag bara bestämma vad jag ska sticka på den närmsta tiden… jag har lite påbörjat, men det är ju aldrig lika roligt som att börja på nåt nytt. Fast medan jag bestämmer mig ska jag nog ta fram en Langfield-mössa i Softsock DK från Moods of Colors. Den förra blev för liten (och har därför inte ens hamnat på bild eller ens nämnts i bloggen), kanske kan den här bli bättre.

IMG_5165

 

 

1 Kommentar

  1. Heidi
    16 december, 2017

    den blev verkligen lyckad!! Jag måste erkänna att jag var väldigt tveksam när jag såg dina första bilder på garnhärvorna du använde, men jag hade verkligen fel!
    Jättefin!!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top