Söndagssjal plus en

Sjalen Life on Sundays är klar.

Det har varit en ren njutning att sticka den, för garnet är så mjukt och skönt!
Garnet då, det är Rät & Avigs Merino/cashmere/nylon och jag gjorde åt nästan 70 g av det grå och 99 g av det lila, totalt 613 meter.
Mönstret är Life on Sundays av Veera Välimäki, och jag stickade på 3,75 mm.

 

Som jag skrev i förra inlägget så har jag börjat på en ny sjal i de tre Hedgehog Fibres-härvorna. Jag hittade en rektangulär sjal som jag blev  sugen på, Made in the Shade, så jag köpte mönstret och satte igång (trots att jag normalt inte stickar sjalar i den formen).
Varpå min symmetri-hjärna fick ett smärre utbrott när jag upptäckte att feather and fan-mönstret inte var ett riktigt feather and fan, eftersom hålen inte hamnade på varandra som det brukar göra. Jamen, det går ju inte!

Jag kan förstå varför designern valde att göra så (man slipper att skriva ut mönstret rad för rad), men i min värld så funkar det bara inte. Hela effekten med feather and fan försvinner ju!

Jag fick alltså välja mellan att byta mönster eller att göra på mitt sätt. Eftersom det inte är så komplicerat (och jag ändå inte har 4 olika färger som mönstret behöver) valde jag att fortsätta sticka på mitt eget sätt, så nu blir det en nästan-Made-in-the-Shade (eller en Made in the Shade-ish som jag kallar den på Ravelry).

Och nu är jag nöjd. Den blir ju inte som den sjalen jag såg och köpte mönstret till, men den blir nåt som jag kan bära utan att reta mig på den varenda gång. Och det är ju huvudsaken.

PS. Sen jag bytte till egen domän så kan jag inte svara på kommentarerna direkt till mailen på samma sätt som tidigare, och svarar istället här på bloggen. Vill du se om jag svarar nåt? Klicka i att du vill få mail när det kommer nya kommentarer 🙂

1 Kommentar

  1. Heidi Wollum
    21 oktober, 2018

    Lifen on Sundays gillar jag verkligen!

    Ahh, genvägar som inte funkar riktigt… men du fick ju till det ändå på bästa sätt:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top