En halv Tubularity

Eftersom det är så grått och nästan enfärgat ute, känns det extra roligt att sticka nåt färgglatt. Nu är ju det inte direkt ovanligt här i Stickeralla-huset, men det här pågående projektet är nästan färggladare än vanligt!

Gladstickning!

Det här är alltså halsmojängen Tubularity. Mönstret är gjort av Martina Behm och tanken är att denna tub ska bli lite över en meter lång (man ska kunna ha den dragen över huvudet, men också lägga den runt halsen som en sjal).

Jag vet inte om jag kommer att göra den riktigt så lång, min är något smalare än vad mönstret anger, och kanske blir det bättre om jag gör den kortare. Troligen kommer jag ändå inte använda den som en sjal, jag tror jag föredrar att dra den över huvudet.

Jag har lite kvar av det spräckliga garnet men har tänkt att ha en färg till (den rosa som syns i förra posten), så jag kommer nog att byta färg nu och sticka en bit tills det känns bra 😉

Det lila garnet är Blued faced Leicester från Sannsticks, det spräckliga är Softsock från Moods of Colors i färgen My spring crush moods, och det rosa jag ska lägga till är Easyknits Deeply wicked i färgen Pink for a wink. Garnet från Moods of Colors är relativt nytt (från i november), men det andra har marinerats ett tag i stashen (sedan 2013, hoppsan!), så det känns extra bra att använda det.

Trots att jag startade så många projekt i december är jag fortfarande inne i en monogam-stickningsperiod. Det blir nog lika mycket klart på det sättet som om jag skulle variera mig, så jag fortsätter väl med det tills det känns som om jag vill variera mig 😉

1 Kommentar

  1. Heidi
    13 januari, 2019

    Vilka härliga färger:)

    Den kommer synas väl, oavsett om du väljer att ha den som en halstub eller som sjal:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top