Grått och smått

Det är mycket grått i stickningen nu, men vad gör det, grått är snyggt!

Jag har gjort klart ett par byxor till systerdotterns kommande bebis. De är stickade i Gepard My Fine Wool och mönstret är från boken Babystrik på pinde 3.  Så det är också stickstorleken jag använde, 3 mm.

Jag har stickat byxorna i stl 12 månader. Eftersom barnet ska födas på våren så kändes det onödigt att sticka nåt riktigt smått i ull, så jag valde 12 månader, då kan de nog börja användas nån gång på hösten, man kan ju vika resåren om det är lite stort.

När jag gjort klart dem kände jag för att börja på en randig sjal igen, så det gjorde jag. Tyvärr blev jag inte nöjd med färgvalet, så jag repade upp det lilla jag hade åstadkommit.

Den upprepningen gjorde att jag tappade lusten lite grann, så jag övergick till att sticka på min adventskofta, den gråsvarta. Mörk slätstickning är ju, som vanligt, inte mycket att visa, men här kommer det en bild i alla fall.

Jag tror jag fortsätter på den ett tag, det är lättsam stickning, och det går bra att läsa samtidigt. Kanske får jag snart ny inspiration till en randig sjal.

4 Kommentarer

 1. Heidi
  10 februari, 2019

  Det var mycket grått på en gång. I synnerhet för att vara på din blog:)

  Var finns den rosa stickningen? Den lila stickningen? Färgerna?

  Men om inte annat måste jag säga att allt det gråa är vilsamt för ögonen:)

  Svara
  1. Stickeralla
   11 februari, 2019

   Jag vet! Fast snart nog återgår jag nog till rosa och lila 😉
   Och grått är alltid snyggt (och min favorit-basfärg).

   Svara
 2. Bondtösen
  12 februari, 2019

  Grått må kunna kännas lite tråkigt, men det blir så himla snyggt!

  Svara
  1. Stickeralla
   17 februari, 2019

   Ja, grått är väldigt snyggt. Och en väldigt bra färg att kombinera med alla mina galnare färger 😉

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top