Sommarkofta – mera grått

Kan det vara så att jag börjar fylla kvoten av gråa koftor? Äsch, jag planerar redan flera, jag tror inte jag kan få för många gråa koftor!

Som jag skrev i förra posten så blev det mera stickning i sommargarn, den här gången i Sandnes Line.

Jämfört med många andra sommargarner är det rätt trevligt att sticka med, och det är väldigt skönt att ha på sig! Trots att jag har en masktäthet på ca 20 maskor på 10 cm så känns det inte klumpigt och tjockt, det är följsamt och svalt.

Precis som vanligt är det ett CustomFit-mönster, den här gången är det exakt samma som förra sommarens ceriserosa kofta i Line, och jag har stickat på 4 mm.

Jag såg framför mig att denna kofta skulle ha rosa knappar, men jag hittade inga som passade (och jag hade exakt noll lust att springa runt och leta i andra affärer). Det fick bli limegröna knappar istället (även om de ser rätt gula ut på bilderna).

En fördel med en masktäthet på 20 maskor är att det går rätt fort 😉 knappt en månad från uppläggning till klar kofta.

Jag är nöjd med denna, det blir perfekt att ha under sommaren. Under förutsättning att det inte blir samma sorts väder som förra sommaren då, då hade jag definitivt inte kofta på mig särskilt ofta.

Efter denna koftan tog jag tag i en gammal surdeg, det kommer i nästa post.

 

2 Kommentarer

 1. Heidi
  9 juni, 2019

  Så fin den blev!

  Custom fit är verkligen ett bra sätt att skapa mönster som passar. Varenda gång du har använt det har det resulterat i en snygg kofta som sitter perfekt på dig!

  Men nästa gång skulle jag gärna vilja se en bild på hur den ser ut på baksidan:)

  Svara
  1. Stickeralla
   9 juni, 2019

   Hehe, jag har tänkt på det och alltid tagit kort på baksidan också…. och alltid slängt de korten 😀 Jag har hittills inte lyckats ta ett kort där det sitter som det ska, utan alltid lyckats få med nåt veck eller nåt annat fult.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top