Fakirlördag

I går åkte jag på Sy- och hantverksfestivalen igen – något jag brukar kalla fakirlördag, eftersom jag utsätter mig för en lång dag med mycket folk och mycket ljud, något min hjärna egentligen inte orkar med. Men en gång om året får det gå, för det är ändå roligt att se allt fint som finns, handla lite och prata med likasinnade. Sen får jag räkna bort söndagen, för då vilar jag mest.

Det här året hade jag tyvärr inte sällskap, men jag fick i alla fall träffa några vänner från en Facebook-grupp som jag är med i och fika lite (eller äta lunch i mitt fall).

Dagen började lite trist med att jag lyckades göra sönder koftan jag tänkt ha på mig (se översta bilden). Som tur är lider jag ju inte direkt brist på koftor, så jag fick helt enkelt välja en annan. Får se hur lång tid det tar innan jag lyckas laga den trasiga.

Årets festival kändes lite rörigare än normalt, jag vet inte riktigt varför, kanske var det för att de möblerat om lite bland utställarna. Sen kändes det också som om det var dåligt med vanliga tyger (trikå fanns det gott om), men när jag tänker efter var det ändå flera olika. De hade kanske inte så mycket som intresserar mig, så att det var därför det kändes så.

Som vanligt fick jag med mig en del hem, och som vanligt var det en viss dragning åt lila och rosa.

Lite trikå (från Paapi, Mereen och Hellin, alla finska) och ett klänningsmönster.
7 nystan koksgrått garn till en kofta. Det finns alltid plats för ytterligare en grå kofta.
3 fina härvor merino/nylon från Rät & Avig.
5 nystan Jamieson & Smith 2-ply Jumper weight
En vantblockare.
Och lite BH-material till övningsprojekt, nu ska det väl ändå kunna bli en BH?

Och som vanligt känns det som om jag vill ha mina grejer framme ett tag för att kunna klappa lite på dem och fundera på vad det ska bli…

Dagens bästa citat kommer från Ann-Britt på Rät & Avig apropå att man har ”för mycket” garn och kommentarer om när man ska hinna sticka upp allt:
”Jag brukar säga att jag samlar på garn. Ingen skulle väl fråga en frimärkssamlare om när han ska skicka brev?”

4 Kommentarer

 1. Heidi
  27 oktober, 2019

  Dina dagar på syfestivalen är som en karamell i två steg: Först får man se bilder på allt roligt som du köpt på dig. Sedan får man allteftersom, se allt fint som du gör med det som du köpt på syfestivalen. Roligt för dig och roligt för dina läsare:)

  Spännande det där med att sy sin egen bh. Jag har aldrig gjort det själv, men ibland läst om det på andras bloggar. Och intrycket jag fått är att det är pilligt, men värt besväret:)

  Svara
  1. Stickeralla
   4 november, 2019

   Hoppas det blir goda karameller!
   BH är inte speciellt svårt att sy, det är svårare att få en bra passform 😉 Jag tror verkligen att det är värt det till slut.

   Svara
 2. Efwa
  27 oktober, 2019

  Det är väl mest när en flyttar eller ”råkar” se allt garn eller tyg på en gång som det blir lite jobbigt. Annars är det ju mest till glädje.
  Förhoppningsvis kommer det att finnas mer vävda vuxentyger på mässor framöver. Troligtvis redan i Malmö i mars. ?

  Svara
  1. Stickeralla
   4 november, 2019

   Oh, så trevligt! Ser fram emot det, mitt tyglager är pyttelitet i jämförelse med garnlagret, så det finns säkert plats för några fina fynd.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top