Tiden går

Ibland går det uppenbarligen fortare att sticka nåt än att blogga om det…

Tröjan Tramontane tog 13 dagar från start till mål, men det har tagit 21 dagar att blogga om den. Jaja, bättre sent än aldrig, brukar det ju heta.

Den här gången blev det CustomFit-mönster igen, det är ju ett säkert kort, med den skillnaden att jag inte själv valde design, jag tog en av Amy Herzogs färdiga modeller istället. Sett så här i backspegeln hade jag kunnat göra den lite längre, tror jag, garnet hade definitivt räckt till det. Men nu är det som det är, och jag tror inte att jag kommer att repa upp och göra om.

Det här är en lite vidare, rak tröja, stickad i ett garn som legat länge och väl i lagret, jag köpte det på Tradera i februari 2009! Det kändes oerhört tillfredsställande att sticka i nåt från lagret, och det lovar ju gott inför årets stickning. Det gäller bara att komma på idéer som passar till det som finns 🙂

Mönster: Tramontane med CustomFit (Amy Herzog)
Stickor: 5 mm
Garn: Jo Sharp Silkroad Aran Tweed, okänt färgnummer (det finns inga banderoller)

När tröjan låg på tork tog jag tag i ett mössprojekt som legat sedan i oktober.

Mönstret är Saudade av Ysolda Teague, och garnet köpte jag på Syfestivalen i höstas. Jag har stickat i Jamieson & Smith 2ply Jumperweight, samma garn som använts i mönstret. Det är ett underbart garn, det blir slätt och fint, men har ändå lite själ.

Färgerna jag har använt är 3 olika grå (203, 27 och 54), en ljus rosa (Fc22Mix) och en mörk rödrosa (43) och jag stickade på 2,5 och 2,75 mm.

Den var rolig att sticka, med ett lättstickat mönster med mycket flyt i. Den har dessvärre inte kommit till användning än, det är ju inte så mycket vinter att tala om, så jag har inte behövt ha mössa på mig. Men det kommer ju fler år.

Och nu stickar jag på ytterligare en uppifrån-och-ner-tröja… vad har det tagit åt mig egentligen? Den har jag inte lyckats ta nåt bra kort på ännu, så det får bli mer om den senare.

2 Kommentarer

 1. Heidi
  2 februari, 2020

  Tjusigt med alla stickade plagg på dig!

  Tröjan är ju verkligen Du! Lite ovanligt att den inte har lite midjemarkeringar, men fallet gör den mycket klädsam.

  Den där mössan har jag också spanat in, men nu har jag tre mössor på gång, så den får vänta på sin tur:) Färgerna du har valt till den gör att den passar utmärkt till din nya tröja och den fina sjalen!

  Svara
  1. Stickeralla
   2 februari, 2020

   Tack! Jag har snöat in på lite lösare tröjor, så nu provar jag lite sånt för att se om jag gillar det. Det är ju inte så att jag inte har några figurnära koftor att ta på mig 😉

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top