Motpoler

Jag fick ett svagt anfall av startitis och startade en sjal (jodå, jag behöver alltid en till sjal). Ett svagt anfall betyder att det bara blev ett enda projekt startat, vilket nuförtiden nästan få anses som nåt stort, med tanke på att jag stickar så monogamt.

Och kanske behövde jag en motpol till den pågående stickningen. Jamen, jag stickar ju i cerise fluff (Drops Brushed Alpaca Silk) och som ni vet har det varit rätt cerise här ett tag. Fluffet är mest bara rakt upp i slätstickning, så där händer det ju inte så särskilt mycket under tiden jag stickar. Jag är klar med bakstycket och en ärm, bara resten kvar 😉 .

Rätt lång kofta med nedhasad ärm. Det kommer bli som att ha på sig ett cerise moln 😉

Så vad började jag på? Det blev Sunshower shawl av Ambah O’Brien. Mitt färgval känns inte direkt soligt, dock, det blev grått (alltid ett säkert kort). I slutet av November köpte jag 3 härvor av MadTosh Merino Light, och efter att jag först provade med ett annat projekt (det blev inte bra) så tror jag att jag har hittat rätt.

Det ska stickas en Icord-kant runt hela sjalen sen, kanske slår jag till och gör den i en annan färg, men det beslutet skjuter jag på lite.

2 Kommentarer

 1. Heidi
  15 mars, 2020

  Kontrasterna kunde knappast vara större. Från fluffig cerise till stålgrått, men båda är ju ”dina” färger, och på de bilder som regelbundet läggs upp där du bär det du har stickat, passar du väldigt bra i båda färgerna:)

  Och vad kan passa bättre såhär i för-vårtider än en fluffig cerise kofta:)

  Och även om jag i princip håller med dig om att man inte kan ha för många sjalar, så funderar jag ibland över hur jag skall förvara dom, så att jag inte bara använder dom två, tre som ligger överst:)

  Svara
  1. Stickeralla
   15 mars, 2020

   Jag har hängt ganska många av mina sjalar på en så där hängare som man har över dörren (troligen till slipsar, bälten etc), då får jag några fler att välja på i alla fall. Men ja, det är lite knepigt att förvara dem, jag skulle vilja komma på något bättre.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top