Ett grått moln med kanter

Spetsstickning

Det är väl rätt självklart att jag inte kunde hålla mig ifrån att stoppa in lite cerise även i mitt gråa projekt, eller hur? När jag skulle sticka i-cord-avmaskningen så kändes det helt rätt att lägga till lite färg till allt det gråa och svarta.

Och i mitt tycket blev det helt perfekt 🙂 men så älskar jag ju grått och cerise, en kombination kan därmed bara bli perfekt.

Nåja, för att ge lite fakta så är mönstret Sunshower shawl av Ambah O’Brien (Jag kallar min sjal för Grey clouds, det kändes inte riktigt rätt att kalla sjalen för nåt soligt, när den så uppenbart inte är det 😉 ). Jag använde 3 olika färger av MadelineTosh Merino light (Dirty panther, Pelican och The Upside down) och Malabrigo Lace i färgen Hollyhock (det cerise, jag använde dubbelt garn). Alltihop är stickat på 3,75 mm.

När jag hade tvättat och sträckt ut den så kändes min cerisa fluffkofta oerhört tråkig att sticka på, så jag satsade på lite ”instant gratification” och stickade mig 3 hjärtan och en höna.

Lite restgarner och mönstret Full Hearts.

Rowan Kidsilk Haze och några små rester, mönster från Rauma i Icakuriren.

Det hjälpte ju inte så länge, nu måste jag ändå bestämma mig för om jag fortsätter på fluffkoftan eller om jag ska börja på nåt annat. Kanske blir det fluff, det är ju trots allt mycket enklare än att behöva ta en massa beslut om mönster och garner.

1 Kommentar

 1. Heidi
  1 april, 2020

  Först trodde jag att bilden på Grey Clouds var svart-vit för effekten, ja, alltså tills jag fick syn på den rosa kanten:) Jättefint är bara förnamnet!

  Älskar dina små stickade hjärtan och hönan!

  Det skall bli spännande att vad som följer på detta:)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top