En salig blandning

Hur var det, jag sa att jag kanske behövde en förändring? Att jag inte skulle monogamsticka så mycket? Jomenvisst, så blev det.

Blandning ska det tydligen vara, lite det gamla vanliga och lite nytt och annorlunda. Så vad håller jag på med?

Det gamla vanliga:

En sommarkofta i Sandnes Line efter samma mönster som de 2 tidigare Line-koftorna jag har gjort (dvs CustomFit).

En sjal, Sunshine on a Rainy Day av Lisa Hannes (i Malabrigo sock och Manduzana sock).

Och det mer avvikande:

Fluff-koftan (rak och med nedhasade ärmar, mönstret är CustomFit). Den får några varv då och då, nu har jag ca 1½ framstycke kvar att sticka, och framkanter då, förstås.

Ännu mera virkning! Jag har ju en massa sockgarner i enstaka nystan, så för att göra åt så mycket som möjligt av det har jag startat en filt, Babette blanket. Det här blir ett långtidsprojekt, jag kommer att behöva göra den större än vad mönstret säger, filten är ganska liten redan från början och jag virkar dessutom med lite tunnare garn. Men nån ruta då och då, så lir det nog en filt av detta så småningom.

Och det konstigaste just nu är Sous Sous, en oversize-tröja med nedhasad ärm. Jag har börjat längta efter lite andra kläder än det som finns i min garderob, och häromdagen fick jag se en bild på Instagram med någon som gjort denna tröja och hade den ihop med en vid klänning. Väldigt stort, väldigt avslappnat, väldigt skönt. Kanske blir det en flopp, kanske blir det helt perfekt, men om jag inte provar så får jag aldrig veta om jag gillar det eller inte. Så nu ska det provas. 🙂

2 Kommentarer

 1. Heidi
  18 maj, 2020

  Sous sous har funnits i min Ravelrykö länge nu. Jag tycker att att den är så fin! Jag ser verkligen fram emot att få se hur din blir!

  I tanken vill jag gärna sno din idé att virka en filt av alla överblivna sockgarner i min stash… men under tiden jag tänker på det, tänker jag njuta av alla bilder du lägger upp på din blog:)

  Fördelen med att sticka efter samma mönster igen, är ju att man vet hur det blir, och att det kommer att användas när det är klart. Och det klär ju dig bra, vilket gör det ännu lättare att fortsätta med det ”gamla”. Men precis som du skriver kommer man ju till slut till en punkt där man känner att det är dags för något nytt i garderoben:)

  Svara
 2. Bondtösen
  5 juli, 2020

  Vilken cool tröja! Ibland måste man ju gå utanför bekvämlighetszonen för att hitta ny inspiration och stil.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top