Grå kulturtant

Nu blir det grått så långt ögat når, både i det sydda och i det stickade. Och jag tror att jag gör skäl för titeln, det är en aning kulturtantigt det här, speciellt med de skorna jag valde att ha till. Men varför inte, det är inget fel på att vara en kulturtant!

Japp, min Sous Sous är klar!
Att sticka flätor är roligt och jobbigt på samma gång, det kräver lite uppmärksamhet, så projektet fick ligga till sig lite under sommaren innan jag tog tag i det på nytt. När jag väl gjorde det gick det undan.
Mönstret är Sous Sous av Nora Gaughan, och jag stickade i ONION Knit No. 4 Organic Wool + Nettles på stickor 4. Det garnet var tidigare en rätstickad kofta, men den gillade jag inte alls, så jag repade upp koftan för sådär 2 år sedan. Jag försökte sticka en annan kofta i det, men den blev aldrig längre än några centimeter, sen blev den också upprepad. Men nu passade garnet bra!

Jag har inte gjort riktigt som i mönstret, där formar man framstycket så att tröjan blir ännu kortare fram än vad min är, jag struntade bara i att göra så och stickade rakt istället. Eftersom bakstycket har sluttande axlar, men framstyckets axlar är raka, så dras ändå tröjan upp framtill, och i mitt tycke så räcker det här alldeles utmärkt.

Flätan gör sig väldigt bra på bakstycket, när man får se den i sin fulla prakt!

Det är ingen liten tröja, den är rejält vid och gör sig absolut bäst ihop med en vid klänning.

Jag har också virkat runt halsringningen för att den inte ska töja ut sig för mycket, i mönstret görs inget sånt.

Och klänningen då?
Det är en Trapeze dress, mönstret är från Merchant and Mills och jag har sytt den i ett rätt tjockt linnetyg från Tydrömmar, närmare bestämt det här.

Det här är inget annat än en stor säck 🙂 En snygg och skön säck är det, men det finns inga insnitt alls, det är helt enkelt en a-linjeklänning utan form.

Jag gillar verkligen den här klänningen och jag tror att det kan bli minst en till, kanske i nåt tunnare linnetyg till sommaren eller i ett ulltyg för att få en riktig vinterklänning.

3 Kommentarer

 1. Heidi
  13 september, 2020

  Skitsnygg, och skitsnyggt!

  Jag vet inte vad jag gillar mest! Flätor gillar jag (faktum är att jag också har den i min Ravelrykö), rymligt är skönt att ha på sig, och väldigt klädsamt på dig! Klänningen passar dig fantastiskt bra, passformen, färgen… allt!

  Och så pricken över i:et – skorna! Du har ett fint öga för detaljer!

  Svara
  1. Stickeralla
   13 september, 2020

   Tack, snälla du, nu rodnar jag nästan!

   Svara
 2. Bondtösen
  22 oktober, 2020

  Vilken häftig tröja! Du gör dig verkligen i stilen kulturtant.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top