Brodera mera

Som jag skrev till nyår så blev jag klar med mitt korsstygnsbroderi i slutet av december och jag väntade på material för att kunna rama in den. Det kom efter några dagar, och eftersom jag gillar att bli helt färdig med saker så satte jag igång ganska omgående.

Tyvärr tänkte jag inte riktigt hela vägen när jag började på broderiet, så jag lämnade lite för smala kanter runtom (onödigt, jag hade inte direkt ont om plats på tyget!). Därmed blev jag tvungen att ta en ram som inte lämnade mycket luft runt om broderiet, men nu är det så, det är inget att gräma sig över.

Nu sitter tavlan ovanför datorskärmen, så att jag ser den varje dag, det kändes som om den förtjänade att tittas på ordentligt, det sitter trots allt en hel del jobb i den där tavlan. 😉

En liten faktasammanställning är alltid bra.

Mönster:  Cirque des Coeurs av Ink Circles
Väv: Murano Lugana Evenweave, 12,6tr/cm (32 count) i ecru
Garn: DMC Mouliné färg 552
2 trådar garn över 2 rutor i väven (ja, det innebär 6 stygn per centimeter)
Ramen är 30×40 cm.
Det tog 2 månader från start till färdigt broderi och krävde en förstoringslampa :D.

Jag funderade på om jag skulle fortsätta brodera och kom fram till att det skulle jag, fast kanske inte lika intensivt. Nästa fråga var ju vad jag skulle brodera på…
Då kunde jag ju ha tagit nåt av det jag redan har, tex Stockholm, men jag kom fram till en sak under tiden jag broderade alla hjärtan: jag gillar att brodera i en färg i stora sjok 😀 Allt jag har liggande har massor av färger och de kändes inte alls lockande.

Så. Jag har börjat på Etude. Flera färger, men bara en i taget, utan att blanda. Eftersom jag hade rätt mycket garn i lagret (hur hade jag det? Innan hjärtanen så har jag inte broderat med någon regelbundenhet på de senaste 15 åren!), så valde jag egna färger istället för att köpa till de som är i mönstret. Det är nästan lika många stygn i det här mönstret som i det förra, men planen är ta en ruta eller två i taget, så blir det klart så småningom.

Jag har återgått till att sticka på min tweedtröja, mer om dem senare.

2 Kommentarer

 1. Heidi
  17 januari, 2021

  Tavlan är sååå fin! Precis en sådan man vill se varje dag:)

  Vilket spännande nytt broderi!

  Svara
  1. Stickeralla
   17 januari, 2021

   Tack! Ja, det nya är spännande, det känns så enkelt att bara göra en ruta… Nu är det iofs 80 rutor att göra, så det kommer ju ta en stund.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top