Saker man hinner på ett halvår

Sedan jag senast skrev så har jag hunnit med några olika stickprojekt. Inte så många som man skulle kunna tro, jag har dels varit sjuk och dels så tillbringar jag numera rätt mycket tid med att brodera korsstygn istället för att sticka.

Men några saker har jag alltså hunnit med, så här kommer en sammanställning.

Halsduken jag stickade på i förra inlägget blev klar under maj.

Den har jag stickat i en gradient från Rät & Avig, och mönstret heter Between East and West av Neisha Abdulla. Jag följde inte mönstret riktigt, jag uteslöt hålen som finns på originalet.

Nästa grej som blev klar var en mössa, i juli (jag stickade absolut ingenting på flera veckor där ett tag och en mössa blev ett trevligt och lagom stort projekt att komma igång med igen).

Den har jag stickat i Malabrigo Rios ( färgen heter Sabiduria) och mönstret är Clupea Hat av verybusymonkey. Den blev verkligen superskön, Rios är mjukt och gosigt, och man stickar en dubbel kant i början, som nog kommer värma gott om öronen.

Sedan blev det en randig sjal i rätstickning. Jag kan inte ha för många sjalar och sneddstickade randiga sjalar i rätstickning är nog den optimala varianten, såna använder jag mycket.

Rosa och grått, vad mer kan man begära? Här har jag använt Softsock från Moods of Colors i färgen Charcoal, och Handdyed Design Merino sock i färgen Make me feel (tyvärr färgar hon numera bara på hobbynivå) och det finns inget mönster (bara stickad på snedden, med färgbyte efter 2 varv).

Sen blev det ett par halvvantar till mannen som inte fastnat på nån presentabel bild och sen blev ytterligare en mössa klar.

Jag såg Yarnesty sticka Artichoke hat av Matilda Kruse och fick upp ögonen för den. Funderade ett tag på att köpa ett kit hos Organic knitters, men ingen av färgerna tilltalade mig speciellt mycket, så istället gjorde jag en djupdykning i lagret och plockade fram Visjö från Östergötlands ullspinneri och ett udda mohairgarn som jag köpte redan 2008. Det blev bra och jag är nöjd.

Och så det senaste projektet, en kofta som blev klar igår.

En varm och lång gladkofta 🙂

Mönstret är Ivar av Anne Hanson och jag har stickat den i Permin Emma (färg 883723, inga fina namn här inte). Garnet är 50% merino och 50% shetland och är kanske liiite stickigt. Får se hur det känns, men det finns en viss risk att jag kommer att tycka att den kliar i nacken. Men då får jag väl ha en sjal under 😉

Jag är rätt nöjd, den är kanske i största laget över axlarna, men så går det när jag inte använder CustomFit.
Och när jag gjort klart en kofta, ja då måste jag väl börja på en ny?

Det blir Paneldebat (ja, det stavas så, det är på danska) av Bente Geil i ett garn från lagret (tänk så mycket fint det finns där!): Karen Noe Design Shetland Wool. Nu behövde jag en paus från flätor, men nåt litet intressant vill jag ju ha, den här koftan stickas i paneler.

Kanske har jag en kofta till innan jul.

3 Kommentarer

 1. Agneta Månzon
  31 oktober, 2021

  Jag tycker du har varit väldigt produktiv och hunnit med mycket fina stickprojekt! Hoppas du mår bra nu! 🙂

  Svara
  1. Stickeralla
   1 november, 2021

   Tack! Jadå, jag mår bra nu 😉

   Svara
 2. Bondtösen
  1 januari, 2022

  Så mycket fint! Och lika bra att hålla sig till färger man gillar.

  Gott Nytt År!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top