Det sista, det första och det som komma skall

Det kändes som om det var dags för lite nya projekt, och om jag längtar efter nåt nytt, då kör jag!

Det sista startade projektet för 2021 hamnade på stickorna på nyårsafton och gammalt år fick gammalt garn 🙂
Det här garnet har legat länge i gömmorna, jag färgade över den grå originalfärgen i april 2008 (och det gjorde jag inte med en gång när jag köpt garnet). Med andra ord har det legat i lagret i 14 år.

Nu får garnet (Grignasco Champagne) bli en patentstickad sjal, ielle.

Patentstickning tar tid, men det är roligt att sticka, det blir så härligt material och det kan dessutom vara trevligt med en sjal som inte är varken grå eller rosa/lila. 😉

På nyårsdagen startade jag årets första projekt, ett långtidsprojekt, kjolen Ribba, i Jamieson & Smith 2-ply Jumper Weight (färgen är fantastisk!). Resårstickning i evigheter på stickor 2,5 mm, det kommer ju ta sin tid innan det blir klart, men efter att ökningarna är gjorda kommer det bli perfekt stickning för tv-tittande och läsning.

Färgen på konen stämmer bäst överens med verkligheten.

Mitt nästa projekt tänker jag ska bli en fuskolle till, de är ju så sköna att ha på sig. Till det är planen att använda fluffet längst upp i denna post ihop med Sandnes Smart:

Det är än så länge bara på planeringsstadiet, men kanske hamnar det på stickorna innan veckan och semestern är slut. Kanske till och med idag, det snöar ute och det känns helt perfekt att sitta inne och sticka.

2 Kommentarer

 1. Heidi
  7 januari, 2022

  Vänta lite… jag ser en annan färg än rosa och lila i mitten. Är du sjuk? Mår du bra? Eller testar du bara något nytt?

  Oavsett så ser det väldigt bra ut! Patentstickning är jättekul att sticka, även om det tar längre tid. Men å andra sidan är det kanske ingen nackdel ibland:)

  Den där kjolen har jag också tittat på. Så nu väntar jag ivrigt på att få se hur din växer fram, och hur det blir:)

  Fuskollar kan man ju inte ha för många av. Fluffet ihop med det svarta garnet kommer förutom att hålla dig varm när det är kallt ute, också kunna bli lite glammigt och effektfullt när det är färdigstickat:)

  Svara
  1. Stickeralla
   7 januari, 2022

   Ja, men är det inte konstigt!) 🙂
   Om det blir nåt annat än grått, rosa eller lila så väljer jag oftast lime eller blågrönt, så det finns faktiskt några få saker i garderoben som passar till. 😉

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top