Överdos?

Nu finns det en viss risk att ni tycker att det börjar bli lite mycket lila här…. men jag har inte tröttnat på lila!

Det senaste tillskottet är en Thymus sjal, stickad i Rosy Green Wool Cheeky Merino Joy (färgen är Amethyst). Den är stor, mjuk och mysig!

Normalt sett är jag en förespråkare av obehandlat ullgarn med en hel del karaktär, de garnerna funkar så bra till mössor och tröjor. När det gäller sjalar blir det ofta behandlat merinogarn. Cheeky Merino Joy är supermjukt, men det blir fina maskor och det håller bra när man använder det (jag har en sjal till i det garnet). Jag är inget större fan av superwashbehandlat garn, men ibland fyller det trots allt sin funktion. Och när det gäller garner som jag ska ha runt halsen, då finns det bara ett krav, det ska vara löjligt mjukt!

Den här sjalen var rolig att sticka, med ett enkelt, men ändå effektfullt, mönster.

Färgen på sista bilden stämmer inte särskilt bra, de andra bilderna är närmare verkligheten.

Ett litet projekt som inte är fullt lika lila (även om han fick en lila tröja 😉 ) är denna lilla nalle:

Detta är en liten Tsutsu Bear, stickad i diverse garner från lagret. Pilligt, men det var det värt, han blev riktigt söt. Inte är han stor, från toppen av mössan till tårna mäter han ca 17 cm. Mönstret är väldigt detaljerat och det finns tips om det mesta, så även en ovan stickare kan ge sig på den!

Min kjol växer så sakteliga, det finns en viss risk att det hinner bli för varmt innan den är klar, men då får den väl ligga till sig.

Jag tror att jag har ungefär 10 cm kvar att sticka, men det går ju inte direkt fort på stickor 2,5. Den fick tyvärr inte så mycket uppmärksamhet under tiden jag stickade på sjalen, men det är bara att sticka på. Nån gång blir den klar, så är det ju.

Eftersom tiden går fort och det snart blir sommar (hoppas jag!) så har jag, för ovanlighetens skull innan det har blivit varmt, påbörjat en sommartopp.

Det här ska bli en kort Ridgeview Tee, i Lana Grossa Linea Pura Wakame (långt namn!), en blandning av bomull och viskos. Den går lite fortare än kjolen, så förhoppningsvis kommer den att ta plats i årets sommargarderob.

Sen måste man ju planera för höstens stickningar, eller hur?

Det här ligger definitivt bara på planeringsstadiet ännu 🙂 Jag har (som så många andra) fallit lite för att sticka mohair ihop med annat garn, och de här 2 garnerna (Drops Kid Silk och Sjöalyckans Drömmar)skulle nog passa till en lite längre lös kofta med fickor. Jag har sett en kofta som nog får bli inspiration, Straight up av Susie Haumann, men den finns bara i en dansk bok och att köpa en bok för bara ett mönster känns lite onödigt. Jag får nog lösa det själv, den ser ju ändå inte så svår ut.

Men jag har så mycket jag vill sticka! På önskelistan ligger även Striber på Langs av PetiteKnit och YlloTylls Trädgårdskoftan, så nu får jag nog sätta fart och sticka klart lite grejer, så att jag kan börja beta av önskelistan!

4 Kommentarer

 1. Heidi
  3 april, 2022

  Sjalen är fantastiskt vacker! att använda avigmaskor för att skapa effekt på rätsidan är enkelt och vackert! Och att den är lila är självklart:)

  Nallen är ju hur perfekt som helst! Blir återigen sugen på att sticka en egen. Och med sin lila tröja kommer han att känna sig hemma hos dig på en gång:)

  En sommartopp – det är ju väldigt inspirerande! I synnerhet som sommarsäsongen snart är här:)

  Svara
  1. Stickeralla
   3 april, 2022

   Sticka absolut en nalle, den var rolig och den är hur söt som helst!

   Svara
 2. Åsa K
  9 april, 2022

  Så fin din lilla TsuTsu Bear är! ja och sjalen och kjolen också så klart. Jag gillar strukturen på sjalen!

  Svara
  1. Stickeralla
   10 april, 2022

   Tack!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top