För varmt

Jag stickade klart min Nästan Trädgårdskofta… och så blev det sommar. Det känns inte direkt lockande att klä på sig en yllekofta, men koftan behöver ju dokumenteras, eller hur?

Jag fuskade.

Provdockan fick lov att göra tjänst, jag får försöka att komma ihåg att ta lite kort när jag har den på mig vid nåt senare tillfälle. Så här kommer några bilder på En Mycket Randig Kofta.

Ingen lär väl missa mig när jag kommer i den här?

Jag använde ett gäng färger av Jamieson & Smith 2 ply Jumper Weight (ett mycket trevligt garn, precis lagom tjockt), ungefär 15 nystan, och jag stickade hela rasket på stickor 3.25.

Och nu då?

Lite mer rätt otippade saker kanske? Garnet på första bilden (Drops Belle) blir en tröja som stickas uppifrån och ner. Inte ull, inte i delar och i en mindre vanlig färg… jag hoppas att den ska bli klar innan sommaren är över.

En bit av axlarna

2 Kommentarer

 1. Heidi
  16 juni, 2022

  En yllekofta på sommaren låter lite varmt:)

  Men fin är den! Färgerna du valde (=hade i stashen) passar väldigt bra ihop! Överst på ena ärmen får man intryck av att du åtminstone i några varv övervägde att matcha ärmarna med resten av koftan, men sedan, några varv längre ner, är det uppenbart att du blandat dom friskt:)

  Men resultatet är inte bara mycket randigt, utan även också mycket fint!

  Det nya projektet ser spännande ut, även om garnet är helt otippat! Och det är ju sommar i flera månader till, så möjligheten finns att du blir klar innan den är slut:)

  Svara
  1. Stickeralla
   17 juni, 2022

   Tack!
   Jag jobbade rätt hårt med att inte matcha alls, men toppen på ärmarna har samma färg som toppen på axlarna, det är den enda matchningen jag gjort 😉

   Jag får jobba på med den nya tröjan… men det kommer ju fler somrar 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top