3 gånger 2

Tydligen vill jag ha mera fluff… och det räcker uppenbarligen inte med en sorts fluff. Jag stickade 2 provlappar.

Fluff nummer 1 består av en tråd Schoppelwolle Admiral Hanf och en tråd Kidsilk från Ofärgade garner. Jag har färgat det själv för att matcha, att få tag på Kidsilk i den färgen är nämligen inte lätt. Det ska bli en Vertical Stripes sweater av PetiteKnit.

Fluff nummer 2 består av en tråd av Sandnes nya garn Tynn Peer Gynt och en tråd Sandnes Tynn Silk Mohair. Båda färgerna kallas petrol, men det ena garnet är lite för grönt, och det andra lite för blått för att vara en petrol som jag gillar. Tillsammans däremot – perfekt! Den här kombinationen ska bli en Peak Sweater av SuviKnits.

Så vilken av dessa skulle jag välja att börja på?

Jag valde båda 🙂 Japp, jag började på båda, på samma dag. En stickas nerifrån och en stickas uppifrån, så lite variation blir det.

Veckan innan började jag också på en ny sjal.

Det här blir en Zero Waste Shawl, och även den stickas med 2 trådar. Här använder jag en tråd DesignClub DK Duo Silke merino (som jag tidigare försökt sticka både en väst och en halsduk med, men det uppstod ingen kärlek mellan oss då) och en tråd BeritDavidsen.dk Kashmir Lux (som innehåller hela 5% cashmere, det låter lyxigare än vad det är). Nu tror jag minsann att det blir bra 🙂

Jag tror bestämt att jag kommer vara beredd när det blir kallt igen (men jag hoppas det väntar ett tag, lite mer värme gör inte mig nåt).

4 Kommentarer

 1. Agneta Månzon
  18 augusti, 2022

  Oj vad produktiv du är! Men det är mycket man vill göra… det kommer ju nytt hela tiden! 🙂

  Svara
  1. Stickeralla
   18 augusti, 2022

   Jag stickar rätt mycket så då blir det ju en del… Det är mycket jag vill göra, och mycket garn jag vill använda 😉

   Svara
 2. Heidi
  18 augusti, 2022

  Vilka ljuvliga färger du har valt till dina nya projekt!

  Egentligen är det smart att ha flera projekt på gång samtidigt. Då kan man ju sticka på det man känner för just i stunden:)

  Svara
  1. Stickeralla
   21 augusti, 2022

   Precis! Och man kan sticka på det som passar bäst till situationen.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top