En ny favorittröja och en hel del annat

Som vanligt blir det ett inlägg med lite allt möjligt… nån gång ska jag försöka komma ihåg att man kan skriva oftare och dela upp det på fler inlägg.

Ska vi börja från början?

Jag har en ny favorittröja! Den blev klar för 2 veckor sedan och är redan flitigt använd.

Jamen, den har ju allt! Rätt färg, varm, fluffig, mjuk och skön, det finns faktiskt inget mer att önska. Den är stickad i en tråd Schoppelwolle Admiral Hanf och en tråd kidsilk från Ofärgade garner. Ja, för att få en matchande färg på kidsilk fick jag färga garnet själv och jag är sååå nöjd. Mönstret är Striber på langs av PetiteKnit (eller Vertical stripes om man vill vara engelsk).

Nu får det kanske räcka med flufftröjor ett tag, jag har i alla fall ingen på kö, just nu.

Sedan har jag gjort klart en Sophie-sjal också. Det mönstret är också av PetiteKnit och jag stickade den i Bounce från Rät & Avig.

Jag älskar den sortens garn till sjalar, de blir så stunsiga och maffiga. Och inte kliar det nåt heller!

Nästa projekt är nåt helt annat. För 2 veckor sedan fick jag för mig att jag ville ha en ny adventskrans till dörren och att den skulle vara stickad. Framförhållning, nån? Nå, det gick, igår satt en ny krans på dörren.

Jag har använt mig av diverse mönster (kolla mitt Ravelryprojekt för mer info), en styrolit-ring, 4 olika gröna garner, rött och vitt garn, vit ull, några vita blad av pärlor och lite Panduro-svampar.

Advent, ja. Det är 5e året nu, som jag gjort en djupdykning i lagret, och självklart har jag jag nog med garn för 4 nya projekt. Det är ändå nåt visst med att uppskatta och använda det man har, och att göra det till en grej i advent är kul. Är förra årets projekt färdiga? Njae, ett har jag kvar, kanske ska jag göra en liten insats och få klart dem i år?

Jag planerar att sticka vantarna Astrid, sjalen Helmi, sockarna Conwy och mössan Vimmer beanie.

Jag tror att mitt första projekt blir vantarna Astrid av Clara Falk, det är ju ändå Astrid som har namnsdag i dag, så det passar väl bra 😉

2 Kommentarer

 1. Heidi
  27 november, 2022

  Imponerande! Den ”randiga” tröjan är ju hur snygg som helst, och den sitter ju som om den är gjord för dig! Eller vänta….:)

  Den där typen av små sjalar stickar jag sällan, vilket är synd. Dom sitter så himla bra, och värmer verkligen skönt när det är kallt. Men den diskreta lila färgen, är ju ovanligt diskret för att vara din, men väldigt fin ändå. Jag gillar den mjuka kontrasten till den grå tröjan:)

  Men kransen alltså! Den är inte perfekt, men samtidigt väldigt välgjord! Perfekt för advent!

  Adventprojekt är ju en utmaning i sig. Lite tid, mycket att göra, och så en stickutmaning. på det:) Som alltid blir det spännande att se hur du lyckas med det:)

  Svara
  1. Stickeralla
   27 november, 2022

   Tack!
   Adventsprojektet började inte bra…för jag kan uppenbarligen inte räkna 😛

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top