Sommarstatus

Det blev knappt vår utan gick direkt till sommar och nånstans återfann jag faktiskt sticklusten. Den här gången hjälpte det att ta ett projekt som var rätt nära att bli klart och sedan bara sticka på. Inga beslut (mer än att välja om jag skulle göra en rapport till – vilket jag inte skulle pga garnbrist), bara att göra som det stod i mönstret. Resultatet är denna gröna Sandness-sjal, stickad i Isager Highland.

Om jag inte missminner mig så är det den stora storleken, fast med en rapport mindre av spetsmönstret.

Den kommer att bli fin ihop med min Eva Cardigan i samma färg. Eller blir det lite väääl matchat? Jag vet faktiskt inte, men jag tänker inte ta på mig ylletröja och yllesjal för att prova (även om det är betydligt svalare idag), det får vänta tills det blir kallt igen.

Vad håller jag mer på med?

Jag stickar på nån slags halsgrej efter eget huvud. Garnet är från Moods of Colors och färgat så att man ska kunna sticka med ”assigned pooling”, dvs att det blir pölar av färg med vilje. Nu är ju detta inte nåt jag i normala fall ens skulle komma på att göra, men jag såg en instagrampost om det och tyckte det kändes som en kul idé att testa. Jag räknade hur många maskor jag kunde sticka innan färgningen började om igen, och sedan lade jag upp tillräckligt många maskor för att kunna få pölar på 3 ställen. När jag kommer till det rosa/gröna på föregående varv så stickar jag aviga maskor (för att få ännu mer effekt av det). Nu ska jag bara fortsätta tills den känns lagom lång.

Jag har också påbörjat ytterligare en sticka-utan-att-tänka-stickning, en rektangulär sjal i garn från gömmorna.

Jag stickar med ett grått garn (från ullspinneriet i Brink) som är liiite för brunt, ihop med en tunn tråd Karen Noe Design Merino 30/2 och tillsammans blir de en riktigt trevlig grå. Mönstret är Simple Lines.

Innan det blev för varmt så stickade jag om nästan hela oket på Field, och nu kan det möjligen bli bättre. Det finns en liten risk att den fortfarande blir för stor, men nu vet jag att jag kan stå ut med att göra om det ytterligare en gång om det skulle behövas, för den här koftan vill jag ha!

Sen hade jag egentligen tänkt att inte sticka nån sommartröja i år (jag blir ju inte ens sugen på sommargrejer innan det verkligen blir sommar), men när sticklusten återkom så startade jag en i alla fall.

Det här blir Lufthul i Sandnes Line. Som vanligt gör jag bara nästan som det står, mönstret var inte symmetriskt, och det måste jag bara ändra på. Varför gör man mönster som inte är likadant på respektive axel, jag förstår det bara inte! Att det är lite ställen utan hål på axlarna på ryggen måste jag stå ut med, det är kortvarv i nacken på den storleken jag stickar, och det blev inte bra att försöka få in hålen där…

Jag undrar vad mitt nästa nya projekt blir, jag har en del garn som jag är sugen på att sticka i, men än så länge har inget ropat tillräckligt mycket på mig för att det ska bli nån nystart. Det kommer det att bli, jag tror inget annat, men än har jag inga speciella idéer i alla fall.

1 Kommentar

 1. Heidi
  8 juni, 2024

  Jag gillar verkligen spetsmönstret på sjalen. Men den är verkligen rejäl storleksmässig, så perfekt för kyliga sommarkvällar:)

  Det var länge sedan jag såg ”poolning” i stickning. Att sticka pölmaskorna i aviga maskor, ger ju en fin effekt som fångar ögat!

  Att inleda sommaren med flera projekt är smart, så det blir spännande att läsa framöver om något garn ropar extra lockande till att dig om att bli ännu ett projekt:)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top