Nyheter

Muddar_i_alpaca_och_silke_1Det här har vi sett förut. Muddar i Drops alpaca och silke. Med en väsentlig skillnad, de är klara nu, virkad kant och allt. Var tvungen att införskaffa en tunnare virknål för att det skulle bli snyggt men det var ju ingen större investering.

Det nya består i flytten till TypePad och i den här sjalen.
Lavoldsjal_1En modifierad Safira i Elsebeth Lavolds Cotton Patiné. Jag stickar den från kortsidan, och tänker göra den i 2 delar och sy ihop dem. Kanten ska jag ha kvar, den tycker jag är snygg.

Lite annat nytt är sticklitteratur. Ett häfte från Colinette, nyaste Vouge Knitting och en dansk bok, DesignStrik av Jytte Slente är de senaste inköpen.
Colinette_1VogueDesignstrik_1Den senast nämnda har jag lite blandade känslor inför. Kul idéer, men ingen formning alls på plaggen (tex ärmhål som är helt raka) gör att jag funderar över passformen. Men man kan ju använda sig av idéerna!

Frgad_silkeSå har jag färgat lite till också. 200 g naturfärgad silke inköpt på Tradera ser numera ut så här. Jag funderar allvarligt på att sälla mig till beundrarskaran av Clapotis och använda garnet till en sådan. Den som lever får se. Den är mycket snyggare i verkliga livet än på bilden.

Ett lätt sätt att kolla mina uppdateringar på nya stället är att använda sig av tex Bloglines. Bara som ett förslag……


Subscribe with Bloglines

7 Kommentarer

 1. Marika
  4 maj, 2005

  Välkommen i föreningen för galna människor som betalar för att blogga bra!

  Svara
 2. Marika
  4 maj, 2005

  Tackar…. Jag betalade redan innan, men TypePad har trevligare sätt att hantera bilder etc…. så vad gör man? Betalar för att blogga bra!

  Svara
 3. Tina
  4 maj, 2005

  Ja, vi ger alla upp till slut och faller till föga för Typepad. Bra val och snygg design!

  Svara
 4. Desirée
  4 maj, 2005

  Den där sjalen såg så härlig ut att jag blev tvungen att testa lite.. Mönstret påminner litegranna om Cosy http://knitty.com/ISSUEfall04/PATTcozy.html
  Kanske inte på bilden men i praktiken.

  Svara
 5. Tove
  5 maj, 2005

  Välkommen! Kul att se dig här. 🙂
  Trevligt färgat garn. Jag borde också färga mer, den är ju skoj.

  Svara
 6. Karin
  6 maj, 2005

  Som sagt, välkommen till Typepad! Jättefin sjal, jag lånade den boken på bibblan i veckan och kikade just på den sjalen och tröjan Esmeralda. Å vad du färgar fint! Jag har premiärlekt med färg och garn hemma hos mamma i helgen, med varierande resultat… 🙂

  Svara
 7. Marianne
  8 maj, 2005

  Hej
  Sjalen fin , men påminner inte mönstret om Charlottes Webschawl?? Snygg sida, även om din gamla logtypade sida var en lisa för själen med stjärnor och blånande vidder…(kanske dax att sova nu innan tårarna kommer….

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top