Ishockey-stickning

Ishockey på TV:n är helt OK. Man tillbringar lite tid med sambon OCH får sticka, vad kan man mer begära?

Resultatet av de senaste kvällarnas idoga arbete är ett par färdiga muddar och en stadigt växande Clapotis.

Blue_skymuddMuddarna är stickade i Blue Sky Alpacas Alpaca&Silk, ett fynd i Nystas reakorg! Hade jag råd skulle jag sticka en hel tröja i detta underbara garn, det är så mjukt och skönt och fantastiskt att sticka med.
Mönster från Garnstudio, men mina är mycket kortare, jag hade bara 50g av garnet, då får man snåla.

Mera_clapotisClapotis växer, som sagt, men det får ni inte se mycket av. Den bild jag tog på hela sjalen blev så oerhört sunkig, så den mår ni bäst av att slippa. Men jag säger som Tove: Kate Gilbert (som har gjort mönstret) är ett geni! Man stickar och stickar, och just när det börjar kännas lite enformigt så ska man släppa en maska! Och det blir så vackert! Det ska bli intressant att se hur den uppför sig när den kommer av stickorna.

Samma Tove har rapporterat om den nya garnbutiken på Hantverkargatan i Stockholm….. jag måste nog titta in där endera dagen.
För mycket garn? Nä, det kan man aldrig få!

3 Kommentarer

 1. Karin
  11 maj, 2005

  Clapotis är ju en riktig snygging, särskilt i ditt fina silkegarn. Ungefär hur grovt är det, vad har du för stickor? Jag vill också kunna färga sådär fint…

  Svara
 2. Marika
  11 maj, 2005

  Jag använder stickor 3 1/2. Och färgen är mest en lyckträff….. blanda och ge, se vad det blir!

  Svara
 3. Katrin
  12 maj, 2005

  Hej! Intressanta och roliga sidor du har! *ler* men nu har jag sett det där med Clapotis flera gånger och ahr blivit riktigt nyfiken! hur gör man? vart får man tag i en beskrivning?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top